Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da sve što se dešava u svetu i Evropi polako vodi u katastrofu i poručio da će Srbija dati sve od sebe da u 21. veku izbegne svaki sukob i brine o ekonomiji.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

“Voz kad iz stanice krene i onda se zaleti, a ide nizbrdo i negde još malo nailazi na liticu i ispod toga provaliju. I sad razmislite može li voz da preživi pad u provaliju, a drugog puta nema. A kada ovako strmoglavo ide ko može da ga zaustavi – plašim se više niko”, rekao je Vučić komentarišući izjave francuskog i ruskog predsednika Emanuela Makrona i Vladimira Putina o naoružavanju.

Na predstavljanju novog elektromotornog kineskog brzog voza Soko, na Tehničko-putničkoj stanici Zemun, Vučić je rekao novinarima da je za Srbiju važno da čuva mir, da sačuva narod i ljude.

“Daćemo sve od sebe da Srbija u 21. veku izbegne svaki sukob, svaki rat i da samo grabi u miru ka velikim ekonomskim uspesima”, naveo je Vučić.

Istakao je da je javni dug Srbije ispod 50 odsto i da očekuje da ćemo pre kraja godine da dobijemo investicioni rejting, za šta ističe da je pokazalj stabilnih finansija države.

“Sada otkupljujemo prve količine merkantilne pšenice, povećavamo rezerve svih namirnica i uzimamo sirovine za naše lekove”, rekao je Vučić.

Predsednik je dodao da je sve skupo kada trošite novac da pravite bafere – jastuke za budućnost.

Dodao je da mu je direktorka MMF-a Kristalina Georgijeva, koja mu je i prijatelj, rekla da u Srbiji osnovna stopa rasta mora da bude veća nego kod drugih da bi zemlja smanjivala razliku sa zemljama Evrope.

“Rekla mi je niko ne može da ti kaže da neće biti velikog sukoba zato moraš da praviš bafere, i to pokušavamo da radimo”, naveo je predsednik i dodao da to znači da se deo novca ne ulaže u rast već u rezerve nafte, ulja sećera.

Predsednik je naglasio da je najvažnije da čuvamo mir da radimo zajedno da čuvamo srpsko ime i prezime, da guramo svoje ekonomske projekte i sačuvamo svoj jezik i pismo.

Na pitanje novinara da prokomentariše besmislene optužbe nakon posete kineskog predsednika Si Đinpinga da je Srbija kineski vazal, Vučić je naglasio da je Srbija slobodna zemlja i da naši kineski prijatelji poštuju tu činjenicu koja je i razlog zašto postoji tako dobar odnos dveju zemalja.

“Ne znam da li ste primetili u poslednje vreme, valjda sam ostario nemam snage da se svađam sa glupostma i onima koji ih izgovaraju”, rekao je Vučić.

Predsednik je poručio i da je srpski narod u UN video kako smo vazali i dodao da je to sve što može da kaže.

“Srbija i srpski narod nikada nisu vazali i nikada neće dovesti onoga ko bi vodio vazalnu politku prema bilo kome. Mi smo slobodna zemlja, naša kineska braća poštuju našu slobodu i to je jedan od razloga zašto imamo tako dobre odnose”, kazao je on.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: