Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić uručio je danas premijeru Mađarske Viktoru Orbanu Orden Republike Srbije na velikoj ogrlici

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

orban vučić
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/

Orden se dodeljuje za izuzetne zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa dve zemlje.

Vučić je rekao da mu je velika čast i zadovoljstvo da odlikuje premijera Mađarske, najvišim ordenom koji Srbija ima i dodeljuje.

Dodao je da zna da bi Orban i bez ordena koji mu je uručio, radio na dobrobit interesa dve zemlje, ali će ovo odlikovanje uvek biti podsetnik za mađarski narod i sve naše prijatelje.

“A, od Sibinjanin Janka i Korvina nismo imali većeg prijatelja od Vas. Hvala Vam”, rekao je Vučić.

Srbija u gorem položaju od Mađarske po pitanju energenata

Predsednik Vučić ocenio je danas da je Srbija u daleko komplikovanijoj situaciji od Mađarske kada je u pitanju nabavka energenata, jer nije članica EU i nije uvela sankcije Rusiji.

“Viktor je uspeo unutar organa EU da se izbori da može da prima rusku naftu kroz naftovod Družba. Srbija, kao treća zemlja, od novembra nema mogućnost da uvozi rusku naftu koja je danas za 20 odsto jeftinija od Kirkuka i drugih nafti koje kotacijski možete da uzimate”, rekao je Vučić.

Kako je lako zaboraviti Povelju UN u slučaju Srbije…

Aleksandar Vučić preneo je danas da je i mađarskom premijeru Viktoru Orbanu ukazao na licemerje i problem sa kojim se Srbija suočava u vezi sa narativom oko poštovanja teritorijalnog integriteta.

“Kako je lako štititi teritorijalni integritet Ukrajine, što je u redu, u skladu sa Poveljom UN i važećim Rezolucijama UN, a kako je lako u slučaju Srbije, zaboraviti da postoji Povelja, kao i važeća Rezolucija 12 44 koja govori o integritetu Srbije”, rekao je Vučić, na pitanje da komentariše zalaganje EU za teritorijalni integritet Ukrajine, a ne zanima je Srbija, i volju za prijem Ukrajine u Uniju, dok države Zapadnog Balkana čekaju na to godinama.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: