Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbija uvek spremna da brani svoju zemlju, da nikome ne preti, a da oni koji pričaju o pretnjama obično misle kako bi trebalo nekome da prete.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

SAVA RADOVANOVIĆ (STF)

Vučić je, odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše to što mediji u BiH pišu da preti novim ratom, kao i što je novi mandatar za sastav Vlade Srbije Miloš Vučević rekao da će se “Crnoj Gori obiti o glavu to što je priznala Kosovo”, Vučić je istakao da kao vrhovni komandant oružanih snaga niti bilo kome preti, niti mi imamo snage i mogućnosti da bilo kome pretimo.

“Srbija nikome ne preti, nikada nije pretila. Znamo sve naše probleme, znamo koliko smo slabi, ali znamo i koliko smo jači nego što smo bili, ali to je naša spoznaja i važno je da bismo mogli da pokušamo da učinimo da budemo mnogo snažni i da nikome ne bi padalo na pamet iz okruženja da izvrši agresiju na našu zemlju”, poručio je Vučić nakon obilaska jedinica Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane(RV i PVO) na aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici.

Dodao je da su, kako je rekao, svi u regionu mnogo jaki.

Vučević častan čovek, opozicija bi isto reagovala na svaki moj predlog

Miloš Vučević je častan i ozbiljan čovek za razliku od onih koji su sa takvom lakoćom bacali pogrde na njega i ne trudeći se da glume pristojnost i da pokažu elementarnu odgovornost, izjavio je danas predsednik Srbije.

SAVA RADOVANOVIĆ (STF)

On je to rekao, posle obilaska jedinica Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, na aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici, odgovarajući na pitanje novinara kako komentariše reakciju opozicije na predlog da Vučević bude mandatar za sastav nove Vlade Srbije i izjavu Dragana Đilasa da je Vučević odličan kandidat, jer je na slobodi i nije na poternici.

“Koga god da sam predložio, oni bi na isti način reagovali. Potpuno im je svejedno. Njih je baš briga za činjenice o broju birača u Beogradu koji je uvećan u njihovo vreme i u neka druga vremena”, rekao je on.

Dodao je da je opoziciju baš briga i za “fantoma Borka Stefanovića” i za sve.

Sledeći put delovati na letelice koje se nađu u našem prostoru

Aleksandar Vučić je rekao danas tokom obilaska jedinica Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane na aerodromu “Pukovnik-pilot Milenko Pavlović” u Batajnici da bi drugi put trebalo srušiti letelice koje se nađu u našem vazdušnom prostoru kao što je juče bio slučaj i delovati na njih protivvazdušnim oklopnim oružjem.

“Ono juče je bio balon ili veliki špijunski dron? Brzo je napustio prostor. Sledeći put će na to PVO dejstvovati i srušiti, pa da utvrdimo čije je”, rekao je Vučić.

Na pitanje da li će sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, sa kojim uskoro treba da se sastane, razgovarati o nabavci borbenih aviona “Rafal”, rekao da će između ostalog i o tome biti reči, ali da to, neće biti najvažnija tema.

“Mi ćemo svakako ići u nabavku, ukoliko budemo mogli da nabavimo ‘Rafale’, nabavićemo ‘Rafale’, ako ne budemo nabavili Rafale, nabavićemo negde nešto drugo. Ali mi moramo da vodimo računa o jednoj stvari, a to je odnos u regionu… Mi moramo da budemo kao jedina vojna neutralna zemlja značajno jači, da bismo tu svoju neutralnost i svoju slobodu mogli da sačuvamo”, rekao je Vučić.

Pred Vučevićem, Vladom i Skupštinom su teški zadaci

 Predsednik Srbije je rekao danas da su pred mandatarom Milošem Vučevićem i pred vladom teški zadaci, kao i pred Narodnom skupštinom i da mnogo toga mora da se uradi da bi zemlja napredovala.

Vučić je čestitao Vučeviću i dodao da veruje da će u Narodnoj skupštini dobiti poverenje većine narodnih poslanika, ali i mnogo više od toga.

SAVA RADOVANOVIĆ (STF)

“Pred njim i pred vladom su teški zadaci, kao i pred Narodnom skupštinom. I mnogo toga što moramo da uradimo da bi nam zemlja napredovala”, rekao je Vučić posle obilaska jedinica Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane na aerodromu “Pukovnik-pilot Milenko Pavlović” u Batajnici.

On je dodao da su danas građani mogli da vide samo deo unapređenih mogućnosti i koliko je promenjen, ne samo izgled, već i nivo funkcionalne i operativne sposobnosti 29-ki.

Radićemo na jačanju lovačko-bombarderske avijacije

Aleksandar Vučić je izjavio danas da veruje da će Srbija u budućnosti nabavljati kombinovane lovačko-bombarderske avione koji će moći da gađaju ciljeve na zemlji i ciljeve u vazduhu i imati dobre performanse, ali da će oslonac biti na dronovima.

Tokom obilaska Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane (RV i PVO) na aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici, pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse Nenad Miloradović rekao je Vučiću da će za 20 dana na Peštoru imati prilike da vidi dejstvo naših dronova “komarac” i “osica”.

“Na Pešteru ćemo prvi put videti stvarno delovanje naših dronova. Mi smo imali to nešto malo u Nikincima, ali sada će, prvi put biti stvarno delovanje”, rekao je Vučić.

Govoreći o MIG 29, Vučić je rekao da ih je video još u Kubinki, blizu Moskve, kada su dogovarali nabavku tih aviona.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: