Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je sinoć u Njujork, gde će 23. maja prisustvovati sednici Generalne skupštine UN na kojoj će se razmatrati predlog rezolucije o Srebrenici.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Aleksandar Vučić
Foto: Shutterstock

U delegaciji sa predsednikom Vučićem je i ministar spoljnih poslova Marko Đurić. Pred polazak u Njujorku i učešće na zasedanju Generalne skupštine UN, predsednik Vučić je juče ujutru u Hramu Svetog Svetog Save na Vračaru prisustvovao službi koju je služio patrijarh srpski Porfirije.

“Idem u Njujork da se borim svom snagom i srcem za budućnost naše zemlje”, poručio je Vučić uoči puta. Vučić je naveo da je pred put u Njujork zatražio blagoslov od patrijarha Porfirija i pomolio se Bogu u svetinji – hramu Svetog Save u Beogradu.

“Silni su oni koji su protiv nas, ali Srbija je naša najveća svetinja. Mnogo je laži, ali je istina jedna i večna. Naša trobojka će se ponosno vijoriti u Njujorku, a pod njenim okriljem će novu energiju u zalaganju za pravedniji svet naći sve slobodarske zemlje, sve nacije koje se bore za dostojanstvo i pravdu, koja je dugo bila obesmišljavana i ponižavana. Živela Srbija!”, napisao je Vučić na Instagram nalogu ”buducnostsrbijeav”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: