Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas, po dolasku na Svetski ekonomski forum u Davosu, da Srbija sa mnogo entuzijazma kreće u realizaciju velikih planova i da će o tome narednih dana razgovarati sa brojnim liderima, investitorima i poslovnim ljudima.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vućič
Foto: Shutterstock

Vučić je stigao danas u Švajcarsku, gde će do 19. januara učestvovati na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu.

“Godina pred nama biće posebno teška za ceo svet. Ipak, Srbija sa mnogo nade i entuzijazma kreće u realizaciju svojih velikih snova i planova. O njima ću u narednim danima razgovarati sa brojnim liderima, investitorima i poslovnim ljudima”, objavio je predsednik Vučić na instagramu.

Vučić je objavio fotografiju i video snimak iz helikoptera na putu do planinskog mesta Klosters, nadomak Davosa.

Predsednik Srbije će učestvovati na sesiji Diplomatski dijalog na temu Zapadnog Balkana, a planirano je i prisustvo predsednika na panelima Vraćanje vere u globalni sistem i Izgradnja Evrope budućnosti, kao i učešće u diskusiji na temu Novo evroazijsko svitanje, najavila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Tokom boravka u Davosu, Vučić che imati i niz bilateralnih susreta sa svetskim i evropskim zvaničnicima, kao i brojnim predstavnicima međunarodnih organizacija, finansijskih institucija i vodećih globalnih kompanija, navedeno je u saopštenju.

Godišnji sastanak Svetskog ekonomskog foruma (SEF) u Davosu počeo je juče i trajaće do 19. januara, a na njemu učestvuje više od 100 predstavnika država, sve glavne međunarodne organizacije, 1.000 partnera SEF, kao i lideri civilnog društva i stručnjaci.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: