Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su od danas povećane plate prosvetnim i zdravstvenim radnicima za 5,5 odsto i dodao da je uveren da će minimalna zarada u 2024. iznositi više od 400 evra.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su od danas povećane plate prosvetnim i medicinskim radnicima za 5,5 odsto i dodao da je uveren da će minimalna zarada u 2024. iznositi više od 400 evra.

Vučić je tokom posete OŠ “Vuk Karadžić” u Lovćencu kod Malog Iđoša, koja će dobiti modernu Huawei IdeaHub tablu, rekao da će ta škola koja je davno izgrađena biti kompletno rekonstruisana.

Nećemo samo zameniti stolariju i fasadu, već ćemo ići na kompletnu rekonstrukciju i uložićemo veliki novac, rekao je Vučić.

Kazao je da je važno da se uradi u Malom Iđošu i kanalizacija i neophodni prečistači, kako bi građani mogli da žive pristojnije.

“Od danas u plate prosvetnim radnicima i medicinskim sestrama za 5,5 odsto više nego što su bile. To je samo deo povećanja. Od 1. oktobra ide i prvo povećanje penzija od 5,5 odsto, a posle od januara još za 14,6 odsto”, naveo je Vučić.

Sledi i najveće povećanje minimane zarade do sada i verujem da će minimalna zarada biti više od 400 evra u našoj zemlji, naveo je Vučić.

“Znam da povećanje i dalje nije dovoljno i da ljudi ne žive lako, ali uovoliki napredak je mnogo truda uloženo. A pitam vas da li smo ikada imali veće plate i penzije? Ne znači da su dovoljne, ali vas molim da u budućnosti radimo više i marljivije kako bi našoj deci obezbedili bolju budućnost”, rekao je Vučić.

Naglasio je da je za Srbiju važno da se razvija i u teškim uslovima i tokom previranja na međunarodnoj političkoj sceni i da sačuva bezbednost svoje decu kako bi sutra sve majke bile sigurne da su im deca bezbedna i da neće ići ni u kakve ratove.

“Hvala vam što sete razumeli državu i kad je državi teško jer kod nas postoji običaj da je država za sve kriva – i sada imamo psovku da je država kriva. Hvala vam što vodite računa o svojoj državi a mi ćemo da vodimo računa da i mi vas čuvamo i vodimo računa o vama”, rekao je Vučić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: