Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Vlasotincu otvorio novi pogon nemačke kompanije “Gruner”

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

gruner
FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Nemačka kompanija Gruner Srbija otvorila je danas četvrti proizvodni pogon u Vlasonticu, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, u kojem će zaposliti oko 200 novih radnika.

U novom pogonu proizvodiće se releji za renomirane automobilske brendove.

Predsednik je odmah po dolasku u fabriku održao sastanak sa rukovodstvom Grunera.

Vučić: Ako naučimo decu da rade, imamo budućnost

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas u Vlasotincu tokom obilaska novog pogona nemačke kompanije Gruner, gde rade i đaci u okviru dualnog obraozvanja, da je važno da naučimo decu da jednako rade koliko i uče, jer će onda Srbija imati budućnost.

U novom pogonu proizvodiće se releji za renomirane automobilske brendove, a Vučić je obilazeći fabriku konstatovao da ima puno radnica i istakao da su žene u toj oblasti poznate po preciznom radu.

Vučić je razgovarao i sa đacima za smer industrijski mehaničar, koji tu rade tri dana nedeljno.

“Meni je Šimon Perez rekao – tek kada vam deca sa 14 godina nauče da jednako rade koliko i da uče i kada mi stariji koji smo završili fakultete budemo jednako učili koliko i radili, moći ćemo da računamo da imamo budućnost. Ovo je jedini način da uspemo nešto”, rekao je Vučić.

Predsednik je istakao da Tehnička škola u Vlasotincu predstavlja prednost u tom mestu u odnosu na sve druge.

Država će biti uz Srbe na KiM, predstoje im teška vremena

Predsednik Srbije poručio je danas da će država biti uz Srbe na Kosovu i Metohiji, koji su pokazali da ne žele da slušaju ni Aljbina Kurtija, ni druge, već sebe i svoju savest i žele da se poštuju njihova prava.

Vučić je tako odgovorio na pitanje da li će posle 31.oktobra krenuti oduzimanje vozila Srbima koji ih nisu preregistrovali, kazao da se na to ne može očekivati reakcija međunarodne zajednice, jer će svi u Kvinti reći da su protiv toga i da su tražili od Prištine odlaganje, ali da je Kurti bio protiv.

Nadam se dogovoru oko Ukrajine, a ne vidim ga, plašim se da ne bude gore

Aleksandar Vučić izjavio je danas da se on nada nekom dogovoru kada je reč o ratu u Ukrajini, ali ga ne vidi, tako da se plaši da može da bude samo gore.

“Plašim se da će biti samo gore. Problem je što niko ne želi kompromis, već samo poraz druge strane. Dok stvari ne postanu jasnije, a neće skoro postati jasnije, plašim se da ćemo da imamo težak sukob i sve težu situaciju”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje da li verujete da će biti dogovora, nekog primirja u Ukrajini.

Er Srbija od decembra leti direktno do Pekinga

Er Srbija će od decembra direktno leteti za Peking, to jest Tjenđina koji se nalazi na gotovo pola sata od Pekinga, istakao je predsednik.

“Imam jednu odličnu vest za vas, javio mi je Siniša Mali dok sam bio ovde, od decembra Er Srbija direktno leti za Kinu – Tjenđin koji je na 35-40 minuta Pekinga, istočno ili jugositčno od Pekinga, tako da ste brzim ovom za oko pola sata u Pekingu. To je velika vest”, rekao je Vučić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: