Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić priredio je večeras prijem za košarkašku reprezentaciju Srbije, koja je na Svetskom šampionatu osvojila srebrnu medalju.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ/

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je danas na prijemu u Predsedništvu Srbije košarkašima koji su na Svetskom prvenstvu u Manili osvojili srebrnu medalju i rekao da su oni svojim primerom ujedinili čitavu zemlju.

“Samo želim da im kažem jedno veliko hvala i da je pred njima bila jedna velika odgovornost i da su tu odgovornost pokazali i u trenucima kada niko ne bi verovao u njih. Znam da ćete mi reći da mi ne verujete kada kažem da sam ja verovao, ali zaista jesam i znao sam da imaju šampionsko srce energiju, da su pobednici i znao sam da će vratiti svojoj zemlji više od onoga što im je zemlja dala”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare. Predsednik je posebno zahvalio Boriši Simoniću koga je nazvao “herojem iz Manile”.

“Ovi momci su uspeli da ujedine celu našu zemlju. Sve naše građane. Ako se ne varam ime čoveka je Hajrudin Redžović – koji, kada je video šta se dogodilo Boriši Simoviću, je rekao da je, ako lekari kažu da je to moguće, spreman je da ponudi svoj bubreg. Bošnjak, musliman iz Sjenice je tako nešto učinio – beskrajno sam zahvalan i njemu, ali i ovim momcima koji su bolje nego bilo ko uspeli da ujedine našu zemlju”, rekao je Vučić.

“Ja sam im rekao i kapitenu Bogdanoviću i predsedniku Saveza Daniloviću i treneru Pešiću i svim ovim divnim momcima koji su ujedinili i Zvezdu i Partizan, sve prošlo i buduće. Nikada nisam video toliko zvezdinih navijača koji sa oduševljenjem gledaju i Aleksu i Bogdana i Milutinova i Vanju, i toliko partizanovih navijača koji gledaju i Davidovca i Dobrića i Filipa i sve druge “, rekao je Vučić. Vučić je rekao da sve ovo znači da su reprezentativci sada pod još većim pritiskom te da svi očekuju zlato iz Pariza.

“To je za samo godinu dana, verujem da ćemo da se pripremimo što se onog malog dela oko države tiče, mi to ispunjavamo, ne na vreme već u hitnim rokovima i to je sve. Želim da se zahvalim još jednom svim ovim ljudima, fizioterapeutima, lekarima, celom timu, porodicama ovih momaka…i da vam čestitam i da vam kažem da vas cela Srbija mnogo voli”, rekao je predsednik.

Vučić: Za zlato sa Olimpijskih igara u Parizu pojedinačno 200.000 evra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da će svaki srpski sportista koji osvoji zlato na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine dobiti pojedinačnu nagradu od države od 200.000 evra.

“Mi povećavamo nagrade. Dakle za zlato koje donesete sa Olimpijskih igara svako od vas će dobiti pojedinačno 200.000 evra”, rekao je Vučić na konferenciji za medije na prijemu košarkaša u Predsedništvu Srbije.

Dodao je i da će Srbija biti peta u svetu po visini premija za osvojeno zlato na Olimpijskim igrama.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ