Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da je razgovarao telefonom sa predsednikom Republike Kube Migelom Dijas-Kanelom Bermudesom i da ga je upoznao sa mogućim poslednicama usvajanja rezolucije o Srebrenici.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/JADRANKA ILIĆ (STF)

“Dobar razgovor sa predsednikom Kube Migelom Dijas-Kanelom Bermudesom, koga sam upoznao sa svim mogućim posledicama usvajanja jednostrano nametnute rezolucije o Srebrenici na predstojećoj sednici Generalne skupštine UN. Istakao sam da namera ovakve inicijative za svoj cilj nema očuvanje sećanja na žrtve, već ugrožavanje nacionalnih interesa srpskog naroda i targetiranje Srbije kao genocidne države, time narušavajući mir i stabilnost u regionu i stvarajući nove tenzije i podele”, napisao je Vučić na svojoj Instagram stranici.

Dodao je da je u razgovoru još jednom naglasio da Srbija pokazuje pijetet prema svim stradalim žrtvama, aktivno radeći na promociji mira, pomirenja, povezivanja i razvijanja prijateljskih odnosa i saradnje među narodima.

Vučić trenutno boravi u Njujorku, zbog sutrašnje sednice Generalne skupštine UN, koja će na dnevnom redu imati glasanje o rezoluciji o Srebrenici.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ