Podeli vest

Vučić je napisao da je Abe “svojim ozbiljnim i odgovornim pristupom političkim izazovima svog vremena, ostavio poseban legat na globalnoj političkoj sceni”

Autor : Bilten.rs , Izvor : tanjug

vučić
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas telegram saučešća povodom smrti bivšeg predsednika Vlade Japana Šinzoa Abea navodeći da je bivši japanski premijer dao nemerljiv dorpinos razvoju odnosa Srbije i Japana.

“Sa tugom i nevericom sam primio vest o tragičnoj smrti Šinzoa Abea, izuzetnog državnika i čoveka”, naveo je predsednik Srbije.

Vučić je napisao da je Abe “svojim ozbiljnim i odgovornim pristupom političkim izazovima svog vremena, ostavio poseban legat na globalnoj političkoj sceni”.

“Šinzo Abe je dao nemerljiv doprinos razvoju odnosa između Srbije i Japana, zbog čega nam je bila čast da ga odlikujemo ordenom Republike Srbije na lenti, za izuzetne zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa naše dve zemlje”, naveo je predsednik Srbije.

“U ime građana Republike Srbije i svoje ime, izražavam duboko saučešće narodu i Vladi Japana, porodici i prijateljima Šinzoa Abea”, navodi se u telegramu saučešća, prenosi pres služba predsednika.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: