Podeli vest

Ppredsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se sinoć iz Abu Dabija i izneo svoj stav o izjavama predsednika SAD Džozefa Bajdena i predsednika Rusije Vladimira Putina kao i o eventualnom uvođenju sankcija Rusiji

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Aleksandar Vučić
Foto: Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć u Abu Dabiju da se iz govora ruskog i američkog predsednika, Vladimira Putina i Džozefa Bajdena, vidi da sukob u Ukrajini ide u dalju eskalaciju i poručio da Srbija mora da preskoči užasni krug nesreća, ratova u sukoba.

“Moramo da razumemo da je nastupila druga era i potpuno drugo stanje svesti u svetu, i da mi moramo da razumemo da je vreme da preskočimo taj užasni krug nesreće, ratova i sukoba koji bi uvek zadesio srpski narod”, rekao je Vučić za Pink.

Kazao je da su govori Putina i Bajdena koje je danas pratio ceo svet potvrdili da postoje ogromne razlike u doživljajvanju današnjeg sveta, u potezima koji predstoje.

“Nije bilo teško predvideti, a jesmo predvideli, da se ide u dalju eskalaciju. I niko nije govorio o miru, već samo o pobedi nad drugom stranom”, rekao je Vučić koji boravi u poseti Ujedinjenima Arapskim Emiratima.

Vučić je istakao da što je situacija u svetu komplikovanija, to je teže Srbiji kada su pritisci u pitanju.

On je to rekao za TV Pink na pitanje da li će današnje poruke ruskog i američkog predsednika Vladimira Putina i Džozefa Bajdena uticati na veće pritiske na Srbiju i istakao da je naknadno pogledao oba govora.

“Obojica su pokazali veliku odlučnost, beskompromisnost, želju da pobede. To će nama predstavljati problem jer će zapad želeti da uzme kosovsku kartu Putinu iz ruku”, rekao je Vučić.

On je kazao da već godinu dana sluša kako će uvesti sankcije Rusiji, posle da neće i razne druge priče, ali da je jedino tačno da se Srbija držala svoje politike neutralnosti.

Vučić je rekao da će Srbija biti u sve težoj poziciji što se tiče sankcija prema Rusiji, ali da veruje da će moći i u buduće da se drži svoje politike.

Vučić:U januaru ove godine rođeno 554 beba više nego prethodne

Vučić istakao da je lepa vest ove godine da je u Srbiji u januaru rođeno više beba negp prethodne godine u istom mesecu

Vučić je saopštioda je u Srbiji u januaru ove godine zabeležen pozitivan trend rađanja dece, odnosno da je rođeno 554 beba više nego u istom mesecu prošle godine.

On je za televiziju Pink rekao da je to prvi put u 20 godina da se rodilo više beba i da je najlepša vest to što je u januaru ove godinje rođeno 5 383 beba.

“Ako bi svakog meseca bilo 500 dece više to je ogroman napredak. I dalje nije dovoljno ali bi bila najlepša vest za Srbiju. Da bi imali više dece to možemo samo u mirnodopskim uslovima. Da obezbedimo da mladi rade i podižu svoju decu”, rekao je on. Kako je rekao, to nije rezultat svih “naših mera”, ali se nada da je rezultat povratka ljudi u zemlju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

preminuo

PREMINUO MUZIČAR TONI MONTANO

Velibor Miljković, poznatiji kao Toni Montano, preminuo je danas u 62. godini u Beogradu, potvrđeno je Tanjuga iz okruženja poznatog…