Podeli vest

Vučić je izjavio da je za deeskalaciju situacije na KiM i povratak Srba u prištinske institucije neophodno da se poštuje Briselski sporazum, odnosno da bude formirana Zajednica srpskih opština.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučić
Foto: Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa potpredsednikom Saveta ministara i ministrom spoljnih poslova Italije Antonijom Tajanijem kojem je preneo da je za deeskalaciju situacije na KiM i povratak Srba u prištinske institucije neophodno da se poštuje Briselski sporazum, odnosno da bude formirana Zajednica srpskih opština.

Šef italijanske diplomatije Tajani ukazao je predsedniku Vučiću da je neophodno sačuvati mir i stabilnost i zato tražio deeskalaciju situacije na Kosovu i Metohiji, kao i povratak Srba u institucije u Prištini, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

“Predsednik Vučić je rekao da je za to neophodno da se ispuni jedan mali i jednostavan uslov, a to je da bude poštovan Briselski sporazum, odnosno da bude formirana Zajednica srpskih opština, na šta se Priština obavezala potpisom pre bezmalo deset godina, a sve ostalo je proizvod jednostranih odluka i poteza Prištine”, navodi se u saopštenju.

Vučić je ponovio da Srbija ostaje posvećena politici mira i stabilnosti.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: