Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je zamolio MUP i BIA da dopuste bivšoj potpredsednici Vlade i ministarki evropskih poslova Crne Gore Jovani Marović da uđe u Srbiju i pozvao je da slobodno dođe i bude, kako je rekao, “dragi gost čak i ako želi da blokira auto-put”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Aleksandar Vučić
Foto: Shutterstock

“Ja se obično ne mešam u odluke nadležnih državnih organa kada one rade to na stručan način. Ali ja sam jutros zamolio i Ministarstvo unutrašnjih poslova i BIA da svaki put bivšim ministrima iz Vlade Crne Gore posebno kada dolaze da rade protivpravne radnje, recimo da zauzimaju auto-puteve, što ne rade u Crnoj Gori, da ih svaki put pustimo”, rekao je Vučić tokom obilaska novog stadiona “Dubočica” u Leskovcu na pitanje novinara da prokomentariše vest o zabrani ulaska Marović u Srbiju.

Dodao je da će Marović biti “dragi gost Srbije” i da je siguran da će ga poslušati ljudi iz MUP-a i BIA. “Mi puštamo i VIolu fon Kramon (izvestiteljka Evropskog parlamenta za Kosovo) da ulazi.

Svaki dan vodi specijalni rat protiv Srbije na svaki mogući način. Puštamo Violu, a ja mislim da treba da je puštamo – jer ne može da pobedi Srbiju, ma koliko truda ulagala. Kad može Viola može i ova ministarka crnogorska da dođe u našu zemlju”, rekao je Vučić.

Vučić je ironično rekao da se “posebno izvinjava” Ministarstvu spoljnjih poslova Crne Gore, jer su književniku Matiji Bećkoviću zabranjivali da uđe u Crnu Goru.

“Onima koji su Matiji Bećkoviću, koji nije zauzimao nikakve puteve, četiri godine branili da uđe. Onima koji su našem ambasadoru branili da poseti oca i majku koji žive u Nikšiću. Neka mi ne pričaju oni sa zapada koji ne daju vize našim građanima. I niko ne sme da ih pita zašto nam ne daju vize. Nek se tako i nastavi. To govori o nama i kolike demokratske kapacitete Srbija ima”, zaključio je Vučić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: