Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su besmislene i neprimerene izjave njegovih političkih protivnika zbog najavljenih projekata vezanih za organizaciju Ekspa 2027 kao i izgradnju stadiona i istakao da će samo u izgradnju škola biti uloženo 200 miliona evra.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ARHIVA

Povodom kritika da se grade stadioni, a ne škole i bolnice, on je za TV Pink rekao da je obnovljeno i urađeno mnogo bolnica, tri kovid bolnice, a da se još gradi mnogo opštih bolnica koje su stale sa gradnjom 80-tih godina.

Naveo je da je urađen novi Klinički centar u Nišu, KBC Srbije u Beogradu, a da se dograđuje KBC Vojvodine, i kreće i u Kragujevcu da se gradi.

“Što se škola tiče mi smo mnogo škola izgradili i obnovili, imamo 200 miliona evra za nove škole koje će se graditi širom Srbije i koje će se obnavljati. A uradili smo mnogo škola od Zemunske gimnazije do Bele Palanke, u Sjenici ćemo 1. septembra otvoriti novu školu u koju smo ulozili 13 miliona evra sa zatvorenim bazenom”, rekao je Vučić.

Onima koji ga kritikuju, Vučić je poručio da su ostali u prošlosti i da razumeju samo jednu priču, a to je da je u Srbiji plata 250 evra i da se stalno kuka, bez obzira što je to, kaže, neistinito. Kako je rekao, sada prosvetari traže povećanje plata, a od 1. septemba dobiće povećanje od pet odsto i od januara još najmanje 10 odsto, a inflacija, kaže, neće preći 11 odsto.

“Mi to radimo za ljude koji razumeju i koji ne traže povod za štrajk po svaku cenu, kao i za medicinske sestre kojima smo prvima povećali plate, jer nam odlazi više njih nego lekara. Time želimo da ih zaustavimo, da ostanu oni koji su ovde i da se vrate oni koji su u inostranstvu”, poručio je Vučić.

Objasnio je i da se grade stadioni zato što ih nemamo, i da je ponosan kako izgledaju u Leskovcu, Zaječaru, Loznici…a da će nekoj svetskoj agenciji biti povereno da osmisle kako na najbolji način da upravljaju događajima.

On je rekao i da ne misli da je važno za ljude kako politički protivnici nešto kometarišu.

“Očekivao sam da će dobar deo njih reći da žele da učestvuju u novim projektima u Srbiji, ne samo u Beogradu, oko samog nacionalnog stadiona i Ekspo, hiljade ljudi imaju ideje koji projekti da se realizuju u njihovim mestima”, rekao je Vučić.

Poseta Kurtija Tetovu skandal, promovisana ideja “Velike Albanije”

Predsednik Vučić rekao je da je poseta premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija Tetovu skandal nad skandalima, jer je tamo promovisana ideja “Velike Albanije”.

“Ono što se juče dogodilo u Severnoj Makedoniji, odnosno poseta Kurtija Tetovu je skandal nad skandalima. Tamo je promovisana ideja ‘Velike Albanije’, pokazivani su simboli velike Albanije”, rekao je Vučić.

On je dodao da je Kurti tamo predstavljen kao premijer svih Albanaca i premijer Tetova, da je otvarana ulica Adema Demaćija koji je bio mentor i idol Kurtiju, a proveo je 28 godina na robiji kao velikoalbanski separatista.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

PANTER U BARSELONI

Američki košarkaš Kevin Panter potpisao je jednogodišnji ugovor sa Barselonom, saopštio je danas katalonski klub.