Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je imao odličan sastanak sa italijanskim ministrom za preduzetništvo i proizvedeno Adolfom Ursom o brojnim temama od obostranog interesa za Beograd i Rim, a posebno o kritičnim sirovinama.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ

“Izrazio sam zadovoljstvo činjenicom da je Srbija najveći spolјnotrgovinski partner Italije na Zapadnom Balkanu, što dovoljno govori o stabilnosti naše ekonomije i ubrzanom rastu Srbije. Izrazio sam očekivanje da će u narednom periodu biti realizovane nove italijanske investicije u našoj zemlji, jer su potencijali za ulaganja ogromni, posebno imajući u vidu raznovrsne mogućnosti koje se otvaraju u našim sveobuhvatnim pripremama za EXPO 2027”, poručio je predsednik Srbije na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

On je dodao da je iskoristio priliku da još jednom zahvali na podršci koju Italija dosledno pruža našoj zemlji na EU putu i naglasio da dve zemlje imaju dugu tradiciju dobrih i prijateljskih odnosa, koje će nastaviti zajednički da učvršćuju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa italijanskim ministrom za preduzetništvo i robu proizvedenu u Italiji.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: