Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je da je tokom brojnih susreta i bilateralnih sastanaka sa evropskim liderima u Granadi razgovarao o situaciji na Kosovu i Metohiji, ali i o mnogim drugim temama.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Aleksandar Vučić
Foto: Shutterstock

“Moj posao je da objasnim pozicije Srbije, što ću nastaviti da radim. Borićemo se za svoju zemlju svom snagom i nadam se da ćemo u tome uspeti”, napisao je Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Vučić je juče učestvovao na trećem Samitu Evropske političke zajednice u Granadi gde je razgovarao sa brojnim evropskim liderima.

Sinoć se sastao sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, a pre toga sa premijerom Gruzije Iraklijem Garibašvilijem, predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem, premijerkom Islanda Kastrin Jakobsdotir, predsednicom vlade Italije Đorđom Meloni.

Tokom dana Vucić je razgovarao i sa predsednikom Rumunije Klausom Johanisom, predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim, premijerima Norveške Jonasom Garom, Luksemburga Gzavijeom Betelom i Holandije Markom Ruteom.

Vučić je pored ostalog imao sastanke i sa premijerima Mađarske Viktorom Orbanom, Severne Mekedonije Dimitrom Kovačevskim, Španije Pedrom Sančezom, premijerom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske Rišijem Sunakom.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: