Podeli vest

Prišli su mi šefovi misija nekih od najvažnijih zemalja sveta da mi čestitaju, istakao je predsednik.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučić
FOTO TANJUG/ PREDSEDNISTVO WHATSAPP

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je večeras da je njegov govor na Generalnoj debati UN u Njujorku izazvao paznju, jer je bio drugačiji i jer se neko iz male zemlje po broju stanovnika drznuo da kaže istinu.

Na pitanje novinara da li ga je neko od svetskih lidera pozvao posle govora koji je na zvanicnom kanalu UN bio gledaniji od govora ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog Vucić je rekao da su mu prišli šefovi misija nekih od najznacajnijih zemlja da mu cestitaju na hrabrosti i da kazu da to nisu čuli poslednjih 10 godina.

Važno da čuvamo poziciju nezavisnosti i dobrih odnosa

Aleksandar Vučić istakao je da je danas u Njujorku imao mnogo bilateralnih razgovora, među kojima i sastanak sa šefom kineske diplomatije Vang Jiem sa kojim je razgovarao o odnosima Srbije i Kine.

Vučić je naglasio da je važno za Srbija čuva svoju poziciju nezavisnosti, i dobre odnose sa Kinom.

Videćemo tek šta predviđaju nove EU sankcije za Rusiju

Na pitanje novinara da li će novi paket sankcija za Rusiju koji su EU zvaničnici najavili u NJujorku imati neke posledice i po našu zemlju, Vučić je rekao da ćemo to tek videti, kada budu objavili šta su smislili.

“Otkud znam šta su smislili, kada smisle videćemo da li će da ima neke veze sa nama, kao što je imao ovaj paket vezan za rusku naftu”, rekao je Vučić.

Čitao sam nepostojeći papir

Na izjavu portparola Evropske komisije Petera Stana datu “Prištini insajt” da EU nije videla bilo kakav non pejper, niti dolazi od tima koji se bavi dijalogom, predsednik je konstatovao da je “očigledno onda čitao nepostojeći papir”.

Vučić je na pitanje da li je video poruku iz Brisela da ne postoji non pejper o kojem je govorio nedavno, odgovorio: „Ja lud. Čitao sam nepostojeći papir, a za njega me pitali još neki sagovornici“.

Sa Salivenom sam ostao sat duže od planiranog, imali smo iskren razgovor

Predsednik Srbije rekao je da je sastanak sa savetnikom za nacionalnu bezbednost predsednika SAD, Džejkom Salivenom, bio iskren, otvoren, o različitim temama, a samo takav može da donese neku dobrobit, i pored neslaganja po nekim pitanjima.

Sastanak je trebalo da potraje pola sata, ali potrajao je sat i po, a predsednik Srbije će se u Njujorku sastati i sa Vuktorijom Nuland, za koju kaže da su “stari znanci”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: