Podeli vest

Vučić je istakao da vladika Nikanor pritom nije izvređao Brnabić, već je, ističe, izvređao sebe i našu Crkvu, unizio je našu Crkvu i mnogo više od toga.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučić
FOTO TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIĆ/Arhiva

Predsednik Aleksandar Vučić oštro je sinoć osudio vladiku Nikanora zbog uvreda iznetih na račun aktuelne premijerke Ane Brnabić i poručio da vladika treba da pokaže dokaz za sve što je izgovorio.

Vučić je istakao da vladika Nikanor pritom nije izvređao Brnabić, već je, ističe, izvređao sebe i našu Crkvu, unizio je našu Crkvu i mnogo više od toga.

“Da kažete da je brat Ane Brnabić pravio dete Ani Brnabić. Da li vas je sramota, da kažete da joj je deda bio ustaša. Da. Jedan četvoro deda i baba je bio Hrvat i nije bio ustaša. Šta je problem s tim”, upitao je oštro predsednik.

Pritom, primetio je, vladika je za Brnabićkinog dedu rekao da je klao tamo nekoga, a onda na sve to kaže da bi on, zbog prajda, gej parade i pederbala, da ima uzeo oružje i upotrebio ga.

Istakao je da vladika Nikanor treba da pokaže dokaze za izgovorene reči na račun premijerke Brnabić.

Razume, dodao je da SPC mora da se izjasni protiv gej parade, ali niko nema pravo da preti ljudima.

Istakao je i kako god da se gleda na gej paradu, odnos je uvek 85 prema 15 u korist onih koji su protiv.

“Ja sam protiv, neću da učestvujem u tome, ali je moj posao da im garantujem sigurnost i bezbednost. Nema tu velike filozofije”, naveo je predsednik i istakao da je, prema njegovim rečima, suština u tome da neki ljudi na taj način zapravo hoće da “nakarikaju nešto državi, neki sepet na leđa!.

“Treba li nam sa zapadom nešto pozitivno ili samo negativno. Šta hoćete, kako da vodimo zemlju? Šta hoćete? Da ratujemo? Ja ne želim- Želim mir i stabilnost to nam je slogan”, naveo je Vučić.

Istakao je da u 99 posto slučajeva kaže da će Srbija imati mir i stabilnost.

“Da li će Parade biti videćemo, ja ću obavestiti narod, i biću kriv kako god okrenete. O tome će odlučiti Savet za nacionalnu bezbednost između 5. i 10. septembra”, naveo je predsednik, gostujući na TV Prva.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: