Podeli vest

Prema rečima Vujičić, koja dolazi sa KiM, porazno je da Lazović na životne probleme Srba sa KiM ukazuje narativom Aljbina Kurtija, kome je krajnji cilj etnički čisto Kosovo.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

SRPSKA NAPREDNA STRANKA
Foto: SNS LOGO

Poslanik SNS Danijela Vujičić ocenila je danas da šef poslaničke grupe „Zeleno-levi klub”, Radomir Lazović najvažnije nacionlano pitanje, temu Kosova i Metohije, pokušava da svede na nivo estradne pozornice, čime, kako kaže, pokazuje da mu je više stalo do folk hitova nego do srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Prema rečima Vujičić, koja dolazi sa KiM, porazno je da Lazović na životne probleme Srba sa KiM ukazuje narativom Aljbina Kurtija, kome je krajnji cilj etnički čisto Kosovo.

“Pa vam je pesma “Ti lutaš bebo” verovatno isto ono što i Kurtijev kako je jednom rekao “zalutali metak” u srpsko dete”, navela je ona, saopšteno je iz SNS.

Ona je Lazovića pitala zasto stihove nije uputio Violi fon Kramon, jer kako navodi, “ta beba luta kada je u pitanju pravo na poštovanje međunarodnog prava, slobodan izbor, pravo na slobodu kretanja, pravo na pravično suđenje i procesuiranje zločina nad Srbima”.

Ona je ukazala i da je 10 godina neprestane borbe za svaki život, svako dete na KiM predsednika Aleksandra Vučića u suženom manevarskom prostoru, suočenom sa užasnim pritiscima da se pitanje KiM reši na štetu Srba i Srbije, naišlo na razumevanje i apsolutnu podršku naroda na KiM.

Lazović je za Novu rekao da je stihovima koje je izrekao na sednici Skupštine Srbije o KiM hteop da skrene pažnju na to da kao društvo lutamo po mnogim pitanjima uključujući i Kosovo i Metohiju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: