Podeli vest

Apatinska pivara je donirala Upravi saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova 20 alkometara najsavremenije generacije, navedeno je u saopštenju MUP-a.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

apatinska pivara
FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ ANTON ANTANASIJEVIC

 Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao je obeležavanju 16 godina od pokretanja kampanje „Kad pijem, ne vozim“, koja se ostvaruje kroz zajedničku saradnju Uprave saobraćajne policije, Apatinske pivare i Agencije za bezbednost saobraćaja.

Ovom prilikom, Apatinska pivara je donirala Upravi saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova 20 alkometara najsavremenije generacije, navedeno je u saopštenju MUP-a.

Vulin je poručio da je ovo kampanja sa najdužom tradicijom u kojoj učestvuje Uprava saobraćajne policije, kao i da su aktivnosti saobraćajne policije pojačane, posebno tokom avgusta, kada se u Srbiji održava najveći broj festivala na otvorenom.

„Tokom prethodnih godina, Apatinska pivara donirala je Upravi saobraćajne policije 155 alkometara najsavremenije generacije, 50.000 usnika za alkometre, kao i 600 svetloodbojnih prsluka koje policijski službenici koriste u kontroli saobraćaja. Ukupna vrednost dosadašnjih donacija je oko 150.000 evra“, rekao je ministar unutrašnjih poslova.

Kako je istakao ministar Vulin, masovno alkotestiranje vozača doprinelo je većoj bezbednosti građana u saobraćaju, kao i povećanju opšte sigurnosti.

„Nema nikakvog opravdanja ako neko sedne pijan za volan. Budite savesni vozači, štitite svoje i tuđe živote“, kazao je Vulin dodavši da je u prvih sedam meseci ove godine, zbog ovog prekršaja iz saobraćaja isključeno više od 34.000 vozača, što je za gotovo 8.000 više u odnosu na prošlu godinu.

Direktor Apatinske pivare Igor Vukašinović poručio je da je jedan od ciljeva i zadataka Apatinske pivare da utiču na svest građana i potrošača da ne sedaju za volan, ukoliko prethodno konzumiraju alkohol.

„Verujemo da će ovogodišnja donacija, 20 alkometara najsavremenije generacije, dati značajan doprinos bezbednosti u saobraćaju. Ukoliko znate da ćete konzumirati alkohol, koristite taksi, sejf drajvera, prošetajte, koristite gradski prevoz ili zamolite prijatelja za sigurnu vožnju”, rekao je Vukašinović.

Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević istakao je da je jedan od strateških prioriteta saobraćajne policije da se iz saobraćaja isključi što veći broj vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, zahvalivši se Apatinskoj pivari na donaciji.

„Zahvaljujem se Apatinskoj pivari na podršci i svim donacijama koje smo imali tokom 16 godina saradnje. Saobraćajna policija više od pet godina sprovodi proceduru prema kojoj svaka kontrola vozača podrazumeva i alkotest, zbog čega je vrlo bitno da svaka patrola saobraćajne policije bude opremljena alkometrom i u tom smislu podrška Apatinske pivare je za nas od velikog značaja“, rekao je načelnik Uprave saobraćajne policije Lakićević.

V. d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović poručio je da preventivne aktivnosti Agencije za bezbednost saobraćaja, uz podršku represivnih mera MUP-a, daju najbolje rezultate kako o podizanju nivoa svesti naših sugrađana kada je reč o bezbednosti saobraćaja, tako i o smanjenju stradanja usled saobraćajnih nezgoda, navedeno je u saopštenju MUP-a.

„U danima smo letnjih muzičkih festivala gde se očekuje veliki broj posetilaca, a posebno mladih. Apelujem na sve građane da budu savesni i odgovorni učesnici u saobraćaju“, kazao je Stamatović.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: