Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin istakao je da fudbal mora da postane porodičan sport, a stadioni bez ograda i barijera.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vulin
FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ARHIVA

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin održao je danas sastanak sa načelnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, Bezbednosno-informativne agencije i višim javnim tužiocem Nenadom Stefanovićem povodom početka domaćeg prvenstva u fudbalu Superlige Srbije.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije istakao je da fudbal mora da postane porodičan sport, a stadioni bez ograda i barijera.

„Hoću da fudbal bude porodičan sport, a stadioni bez zaštitnih ograda. Nećemo dozvoliti da frakcije unutar navijačkih grupa, usled svojih međusobnih sukoba, ugrožavaju naše građane i narus-savaju javni red i mir.

Nećemo dozvoliti da se narko-dileri kriju iza navijačkih grupa i klubova, nema više kolektivne odgovornosti, svaki pojedinac će da odgvara za svoje postupke. Ko god bude pokušao da na stadionima i utakmicama vrši nasilje, diluje drogu ili da narušava javni red i mir biće kažnjen i procesuiran u skladu sa zakonom”, poručio je Vulin, saopštio je MUP.

„Nadležne uprave i jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova, Bezbednosno-informativna agencija i nadležna tužilaštva odgovornim i koordinisanim radom osiguraće visok nivo bezbednosti na sportskim priredbama”, poručio je ministar.

Vulin je istakao da će se uoči utakmica vršiti i preventivni kontradiverzioni pregledi i da se neće dozvoliti da lažne dojave o bombama kvare naše sportske događaje.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: