Podeli vest

Srbija koju predvodi Aleksandar Vučić je Srbija koja ne čeka da joj se pomogne, nego je Srbija koja radi i stvara, poručio je Vulin

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

ALEKSANDAR VULIN
FOTO TANJUG/ BOZIDAR ZIVANOVIC/

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin danas je prilikom obilaska novog, rekonstruisanog i modernizovanog graničnog prelaza Kotroman istakao je da i ovaj rekonstruisani granični prelaz dokazuje koliko se Srbija menja na bolje i koliko se razvija zahvaljujući ekonomskoj politici koju sprovodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ali i zahvaljujući očuvanju mira i stabilnosti.

„Srbija koju predvodi Aleksandar Vučić je Srbija koja ne čeka da joj se pomogne, nego je Srbija koja radi i stvara, a kada radite i stvarate onda možete i da se nadate pomoći. Zato je država Srbija odvojila 2,5 miliona evra za modernizaciju prelaza Kotroman, a Evropska unija izdvojila je zaista velika sredstva, 2,1 milion evra, zahvaljujući čemu možemo da se ponosimo i ovim prelazom.

Drago mi je što sam ovde i što mogu zajedno sa vama da svedočim koliko se Srbija razvija i napreduje, koliko svakog dana možemo da kažemo da je Srbija snažnija, bolja, sigurnija i stabilnija”, poručio je Vulin, saopšteno je iz MUP-a.

On je podvukao da je Republika Srpska spoljnopolitički prioritet Srbije i da Srbi, gde god da žive, mogu uvek da očekuju pomoć svoje matice.

„Bosna i Hercegovina je jedan od naših najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera, baš kao što je Republika Srpska jedan od najvažnijih spol?nopolitičkih prioriteta Republike Srbije. Gde god Srbi da žive, mogu da očekuju podršku i pomoć svoje Srbije, pa i da brže pređu, da brže dođu u svoju Srbiju, da budu sa svojim prijatel?ima, rođacima, nedozvol?avajući da nas ikakve barijere dele jedne od drugih”, istakao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i poručio da balkanske zeml?e treba da se drže jedne drugih, te da je inicijativa “Otvoreni Balkan” inicijativa koja nas zbližava.

“Pre nego što Evropska unija sprovede neophodne reforme i donese odgovarajuće političke odluke, pre nego što bude spremna da primi sve države Zapadnog Balkana u svoje članstvo, mi Balkanci treba da se držimo jedni drugih.

Zato inicijativa našeg predsednika “Otvoreni Balkan” je inicijativa koja će nas zbližiti bez da neko spolja mora da nas okupi, uredi i da nam da pravila po kojima ćemo da živimo. To smo mi, živimo jedni kraj drugih, da bi živeli jedni sa drugima. Zato, pre nego što EU bude spremna da nas primi, mi moramo da budemo spremni da živimo jedni sa drugima, da se razvijamo i da napredujemo”, istakao je Vulin i dodao da je država Srbija otvorena prema svima, da je država koja svaki dan dokazuje da je dobro biti sa njom i imati najbolje odnose sa njom, te da je Srbija država koja poštuje sve svoje susede.

Granični prelaz Kotroman izgrađen je u skladu sa najvišim standardima i sadrži sve što je neophodno za efikasan rad graničnih službi i nesmetano funkcionisanje putničkog prometa. U okviru novog graničnog prelaza nalaze se po tri saobraćajne trake na ulazu i izlazu iz Srbije, što će značajno ubrzati i unaprediti putnički promet i promet robe.

Granični prelaz Kotroman je otvoren u prisustvu ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina, ministarke turizma i telekomunikacija Tatjane Matić i šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuela Žiofrea.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: