Podeli vest

Vulin je poručio da “Plenković ne razume da Srbija ima samo jednu stolicu – srpsku i da Srbija nije teritorija, već država, a države same odlučuju ko su im prijatelji”

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vulin
FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ARHIVA

Uvek je vreme da Srbija sačuva sebe i svoja prijateljstva, ali nikada nije vreme da Srbija dobija lekcije iz Hrvatske koju stranu da izabere, odgovorio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću,koji je Srbiji poručio da “ovo nije vreme za sedenje na dve stolice”.

Vulin je poručio da “Plenković ne razume da Srbija ima samo jednu stolicu – srpsku i da Srbija nije teritorija, već država, a države same odlučuju ko su im prijatelji”, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

“Uvek je vreme da Srbija sačuva sebe i svoja prijateljstva, ali nikada nije vreme da Srbija dobija lekcije iz Hrvatske koju stranu da izabere. Ako postoji narod koji je nepogrešivo birao pogrešnu stranu istorije, onda je to hrvatski i ako postoji narod koji je Hrvate prevodio na pravu stranu istorije, onda je to srpski narod”, saopštio je Vulin.

Plenković je povodom otkazane posete ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova Beogradu, izjavio da Srbija ne može da sedi na dve stolice, te da mora da odabere stranu.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: