Podeli vest

Akcija “Crno-bela krv” biće organizovana danas od 9 do 18 časova u Institutu za transfuziju krvi, a dobrovoljne davaoce očekuju ulaznica za meč Lige konferencije između Partizana i Šerifa.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

partizan
FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ARHIVA

“U sali Instituta, u Svetog Save 39, od 9 do 18 časova svi ljubitelji crno-belog tima mogu doći da daju krv, a uprava FK Partizan će im dati kartu za večerašnji meč koju igraju sa Šerifom”, rekla je za Tanjug Mirjana Knežević iz Instituta za transfuziju krvi.

“Oni će svi dobiti potvrdu od našeg lekara da su dali krv i sa tom potvrdom idu na blagajnu, gde dobijaju kartu za utakmicu”, kazala je Knežević.

Prema njenim rečima, u ovom momentu je zaista najkritičnija nulta krvna grupa, kako pozitivna, tako i negativna, ali i sve ostale negativne krvne grupe.

“Pomoć je potrebna mnogima, najviše onima koji boluju od malignih oboljenja i njima je transfuzija krvi zaista lek”, naglasila je Knežević.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi sa Srpskom pravoslavnom crkvom biće organizovana u nedelju, 26. februara. “Srpska pravoslavna crkva, uz podršku našeg patrijarha ponovo organizuje akcije davanja krvi. Ovoga puta bićemo na pet lokacija, u različitim crkvama i hramovima u našem glavnom gradu na različitim lokacijama u nedelju, 26. februara”, rekla je ona.

“Bićemo na Voždovcu, u Crkvi Svetog Jovana Vladimira, u Hramu Svetog Save, u Bogorodičinoj crkvi u Zemunu, u Crkvi Svetog Vasilija Ostroškog, u Žarkovu u Hramu Vaznesenja Gospodnjeg. Od 10 do 14 časova se realizuju sve akcije, a patrijarh će verujemo ponovo donirati krv. On je prvi patrijarh koji zbog svojih godina može da da krv i da je naš redovni davalac”, kazala je Knežević.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: