Podeli vest

Godišnjica jednostranog proglašenja nezavisnosti takozvanog Kosova obeležena je u Beogradu, u organizaciji Kancelarije za vezu Prištine, saopštio je poslanik u Skupštini Srbije, Šaip Kamberi.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

beograd
Foto: Pixabay

Da je proslava u organizaciji Kancelarije za vezu Prištine organizovana u Beogradu, potvrdila je i Ardita Sinani, savetnica premijera privremenih prištinskih institucija. Kamberi se ovim povodom oglasio u sredu na Fejsbuku, sa dve poruke u kojima je saopštio da je obeležavanje 15. godišnjice nezavisnosti takozvanog Kosova organizovala Kancelarija za vezu Prištine.

“Ovo je prvi put od otvaranja Kancelarije za vezu da se Dan nezavisnosti Kosova obeležava u Beogradu”, naveo je Kamberi u objavi na Fejsbuku, uz više fotografija na kojima se vidi da se u prostoriji, gde je postavljena zastava takozvanog Kosova, okupilo više ljudi. Kamberi se pored zastave fotografisao zajedno sa oficirom za vezu Prištine u Beogradu, Jetišom Jašarijem.

Prisustvovala je i Ardita Sinani, savetnica Aljbina Kurtija.

“Posebna je bila proslava 15. godišnjice nezavisnosti Republike Kosovo u Beogradu. Veoma značajna simbolika. Upravo zato će priznanje realnosti od glavnog grada Srbije za Republiku Kosovo biti šansa za demokratizaciju Srbije”, ustvrdila je Sinani u objavi na Fejsbuku. Ona smatra da je „priznavanje realnosti“ Srbije i “poštovanje principa reciprociteta manjinskih prava u određenim državama” garancija za dugoročni mir na Zapadnom Balkanu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: