Podeli vest

U prisustvu porodica nastradalih u Duboni i Malom Orašju, delegacija fudbalskih klubova Crvena zvezda i Partizan i stotina gledalaca počeo je memorijalni turnir u malom fudbalu “Za naše anđele”.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/

Dan obeležavanja godišnjice masakra 4. 05. 2024. počeo je prigodnom ceremonijom, a turnir je okupio 12 ekipa. Mozzart fondacija je obezbedila donaciju od 10.000 evra za pomoć u daljem oporavku povredjenih.

“Naša obaveza danas je da čuvamo sećanje na sve nastradale i da ne dozvolimo da vreme donese zaborav. Ovaj turnir će postati tradicionalan jer je veliki broj mladića nastradalih 04. maj volelo i igralo fudbal. Tragedija je da se na ovim terenima masakr i dogodio. Tuga je velika, a ogromne su i rane svih preživelih. Zato je neophodno da se zajedno borimo da oni imaju kvalitetan oporavak do potpunog izlečenja i u tu svrhu smo danas turnir i organizovali, da prikupimo novac za tretmane povredjenih“, rekao je Andjelko Aćimović jedan od organizatora turnira, navodi se u saopštenju. B

orjan Popović, upravitelj Mozzart fondacije rekao je da je ta fondacija bez razmišljanja prihvatila poziv da pomogne turniru i donira novac, jer je sada najvažnije da svi povredjeni imaju rehabilitaciju i terapije.

“Sećanje na žrtve je obaveza svih nas i mi pozivamo da se svi pridruže ovakvim humanitarnim dogadjajima“ izjavio je Popović.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

VUČIĆ: Ponosan na svoju Srbiju!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je nakon usvajanja rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN) da je ponosan…