Zlato se često smatra sigurnim utočištem za vaše fondove u burnim vremenima i manje rizičnim od štednje ili ulaganja u nekretnine. Stručnjaci razbijaju i mit da je ulaganje u zlato namenjeno samo ultrabogatima

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

zlato
Foto: Pixabay

Tokom pandemije COVID-19, cena zlata je dostigla vrhunac od preko 2.000 dolara za uncu u avgustu 2020. godine I porasla je skoro 35% više do danas, objavio je Vašington post.

Ovo je samo jedan od razloga zašto ulaganje u zlato postaje sve popularnije.

Stotinama godina zlato ima vrednost kao valuta, kao nakit, umetnički i proizvodni materijal. Mnogi vide zlato kao održivu alternativu konvencionalnim akcijama i obveznicama, posebno u vremenima nestabilnosti tržišta i inflacije.

Menadžer kompanije Tavex koja od 1991. godine trguje plemenitim fizičkim metalima Georgije Hristov za BizLife magazin kaže da je ulaganje u zlato i srebro u vreme visoke inflacije pravi izbor.

“Vlade stalno štampaju novac, što znači da je svakog dana u opticaju sve veća količina papirnog novca. Kao rezultat toga – vaša ušteđevina svakodnevno gubi vrednost. Većina ljudi u Srbiji, kao balkanskoj zemlji, ulaže u nekretnine, što je veoma precenjeno. Takođe, nije dobro ni da svoju štednju držite u stranoj valuti, kao što su evro, švajcarski franak i dr. Najsigurnije rešenje je ulaganje u zlato, koje će sigurno obezbediti vašu ušteđevinu od inflacije. Ne naziva se slučajno „zlatni raj””, rekao je Hristov.

Iako postoji uvrežeo mišljenje da je ulaganje u zlato namenjeno samo ultrabogatima to mišljenje je pogrešno jer na tržištu postoji širok izbor investicionog zlata, bilo da se radi o zlatnim polugama ili o zlatnicima.

Zlatne poluge dolaze u veličinama od jednog grama pa sve do jednog kilograma, tako da se za svakoga može pronaći ponešto, bez obzira na platežnu moć pojedinca.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: