Podeli vest

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova saopštila je danas da je, kako je rekla, zločinački režim premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija “prešao u aktivnu fazu etničkog čišćenja Srba sa Kosova i Metohije”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

zaharova
Foto: Shutterstock

“Priština se nada da će se osloboditi svoje obaveze koja se odnosi na formiranje Zajednice srpskih opština”, navela je Zaharova u saopštenju objavljenom na sajtu ruskog Ministarstva spoljnih poslova.


Nakon odluke o zabrani upotrebe dinara na KiM, ruska zvaničnica ističe da se time “lokalno nealbansko stanovništvo lišava mogućnosti da prima penzije i druge isplate”.
“Lokalne ‘vlasti’ su pokrenule novu fazu likvidacije administrativnih i privrednih struktura koje nisu pod njihovom kontrolom, uključujući mrežu ekspozitura ‘Pošte Srbije’. Sprovode se nezakoniti pretresi, oduzimaju se dokumenta i gotovina, pritvaraju se zaposleni i izmišljaju krivični predmeti”, istakla je Zaharova.


Prema njenim rečima, “podsticanjem Kurtija i njegovog terora, Zapad pokušava da kazni Beograd za njegovu čvrstu odbranu nacionalnog suvereniteta i prava na samostalno odlučivanje, kao i za odluku da održava prijateljske odnose sa Rusijom i drugim zemljama van evroatlantske orbite”.
“Žele da nateraju Srbe da žrtvuju svoje iskonske interese, uključujući i zaštitu svojih sunarodnik”, poručila je Zaharova.


Dodala je da se slično dešava i u Bosni i Hercegovini koju, kako navodi, zapadni centri moći pokušavaju da preoblikuju po unitarnom modelu i stave pod svoju kontrolu.
“Mišljenje srpskog stanovništva koje živi u BiH se jednostavno ignoriše, kao i osnovna načela Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH odobrenog Rezolucijom 1031 SB UN, koji garantuje ravnopravnost tri državotvorna naroda i dva entiteta – Republika Srpska i Federacija Bosne i Hercegovine”, navela je portparolka ruskog ministarstva.


Ona je naglasila da su, usled izazova sa kojima se Srbi danas suočavaju, naročito važni jedinstvo političke klase u Srbiji i njena sposobnost da preuzme odgovornost za budućnost zemlje.
“U tom kontekstu, posebna uloga pripada patriotskim snagama koje su se već dokazale i onima koje tek dobijaju autoritet u društvu. Mnogo zavisi od njihove volje da se ujedine i zajednički brane temeljne interese srpskog naroda, obezbede stabilnost vlasti na svim nivoima, kako bi se razvila i sprovela održiva rešenja o ključnim pitanjima vlasti”, zaključila je Zaharova.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ