Podeli vest

Danas je za mene najteži dan od kad sam predsednik, verovatno je ispred mene nateža noć, priterani smo uza zid, naše je da pozivamo na mir, da tražimo da niko ni slučajno ne dira Kfor i Euleks, da pozivamo da puste nevinog čoveka, izjavio je Vučić

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

SAVET ZA NACIONALNU BEZBEDNOST
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ/

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je večeras, nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, da je situacija na terenu veoma teška.

“Na terenu imamo tešku borbu za opstanak jednog naroda na svojim ognjištima, kosovska policija koja nema pravo da bude na severu, reč je o pokušaja završavanja sa srpskim problemom na KiM u kome učestvuju Priština i dobar deo međunarodne zajednice”, rekao je Vučić.

“Važno je da pozovemo Albance i Srbe na očuvanje mira, pozivam Srbe da budu staloženi, mirni, da ne nasedaju na provakcije, nema potvrde da je došo dio napada na Euleks, napadi na Euleks i Kfor ne smeju da se događaju”, istakao je predsednik.

Danas je za mene najteži dan od kad sam predsednik

“Danas je za mene najteži dan od kad sam predsednik, verovatno je ispred mene nateža noć, priterani smo uza zid, naše je da pozivamo na mir, da tražimo da niko ni slučajno ne dira Kfor i Euleks, da pozivamo da puste nevinog čoveka”, istakao je Vučić.

“Pred Srbima na KiM je teška noć, moje je da budem sa njima, imamo uveravanja iz Kfora i Evrope da oni neće preduzimati nasilne akcije protiv demonstarnata, nastavićemo da razgovaramo sa njima”, naglasio je predsednik.

“Preduzeli smo odgovarajuće mere na zaštiti naše otadžbine, izdao sam najvažnija naređenja, Savet za nacionalnu bezbednost ih je prihvatio, ponosan sam na naše vojnike i policajce, pre nego što dobiju bilo kakvo naređenje za podizanje borbene gotovosti, milion puta pre toga pokušaćemo da sačuvamo mir”, objasnio je Vučić.

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost sazvana je nakon zaoštravanja bezbednosne situacije na severu KiM, do koje je došlo nakon što su pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije Rosu upali danas pod punim naoružanjem i blindiranim vozilima u objekat velike brane na jezeru Gazivode i nakon hapšenja dvojice Srba na Jarinju.

Sednica je sazvana i nakon što je predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio da je, prema informacijama koje ima, premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti na sednici sa svojim bezbednosnim strukturama najavio da će večeras poslati do zuba naoružane Rosu i ostale jedinice na sever Kosova i Metohije da progoni naš narod i ”sprovodi Oluju”.

Pored predsednika Srbije, u sastavu Saveta za nacionalnu bezbednost nalaze se premijerka Srbije, ministar odbrane, ministar unutrašnjih poslova, ministarka pravde, načelnik Generalštaba Vojske Srbije, direktor BIA, direktor Vojnobezbednosne agencije (VBA) i direktor Vojnoobaveštajne agencije, kao i Sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: