Podeli vest

Porodica Dejana Pantića, bivšeg pripadnika kosovoske policije kojeg je u subotu uhapsila kosovska policija na Jarinju, kaže da od trenutka hapšenja nema nikakve informacije o njemu i da je zabrinuta za njegovo zdravlje.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Policija svetla
Foto: Shutterstock

Članovi porodice Pantić rekli su za Kosovo onlajn da ni advokat koje su angažovali nije uspeo da vidi Pantića niti da dođe do informacija gde se on nalazi i za šta ga policija tereti, a Pantić nije dobio pravo na poziv nakon hapšenja.

Napominju da je Pantić težak srčani bolesnik i da mu je pre tri meseca ugrađen stent u Valjevu.

“Njemu su potrebni lekovi koje pije nakon ugradnje stenta, kao i terapija za hipertenziju i slabost srca koju mora redovno da uzima.

Zabrinuti smo za njegovo zdravlje. Porodica od momenta hapšenja nema nikakve informacije o njemu, ni u kakvom je stanju ni gde se nalazi i nemamo način da mu dostavimo lekove. Lekove nije uspeo da mu dostavi ni advokat koga smo angažovali”, navode iz porodice Pantić.

Kako dodaju, jedino što znaju je ono što su čuli u medijima od ministra unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjala Svečlje, koji je rekao da je Pantić uhapšen pod sumjnom da je “organizovao teroristički napad na prostorije Opštinske izborne komisije” na severu KiM, kada su napadnuti službenici Centralne izborne komisije i policajci.

“Ne znamo ni da li je odveden u Prištinu ili je sproveden u bazu u Leposaviću, ništa ne možemo da saznamo. On nije učestvovao ni u kakvim nemirima”, kažu iz porodice.

Iz porodice Pantić očekuju da će se on brzo vratiti kući i da će ova nepravda ili greška ubrzo biti ispravljena. “Zahvaljujemo svima koji su bili uz nas, ljudima iz Kancelarije za KiM i našim sugrađanima na ogromnoj podršci”, poručuju iz porodice.

Pripadnici kosovske policije uhapsili su u subotu na administrativnom prelazu Jarinje Dejana Pantića, bivšeg pripadnika kosovske policije, koji je 5. novembra zajedno sa svojim kolegama napustio ovu instituciju, a koji je do tada bio angažovan u policijskoj stanici u Kosovskoj Mitrovici.

Nakon hapšenja Pantića, Srbi sa severa KiM okupili su se i postavili barikade.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: