Podeli vest

Vlasnik kompanije Meta Mark Zakerberg saopštio je da nova aplikacija Treds (Threads) već ima 30 miliona korisnika.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

META
Foto: Shutterstock

Reč je o aplikaciji koju je Zekerberg opisao kao “prijateljskog” rivala Tviteru, koji je Ilon Mask kupio u oktobru prošle godine, prenosi BBC.

Analitičari smatraju da bi aplikacija uskoro mogla da postane glavni konkurent Tviteru.

“Bilo to planirano ili ne, Meta je objavila aplikaciju Treds u savršenom trenutku, kada ima šansu da se uspešno bori sa Tviterom”, rekao je profesor marketinga na Univerzitetu Čepmen, Niklas Mir.

On smatra da će Treds profitirati od ogromne baze korisnika platforme Instagram sa kojom je povezan, prenosi Rojters.

Metina nova aplikacija je sada dostupna u više od 100 zemalja sveta, medju kojima i u Srbiji, ali za sada ne i u zemljama Evropske unije.

Treds još uvek nema haštegove i funkcije pretraživanja ključnih reči, što znači da korisnici ne mogu da prate događaje u realnom vremenu kao na Tviteru, a nedostaje mu i funkcija direktne razmene poruka i desktop verzija. Uprkos ovim nedostacima, analitičari uglavnom smatraju da ova aplikacija ima veliku perspektivu.

“Aplikacija za javnu koverzaciju sa više od milijardu korisnika je potrebna. Tviter je imao priliku da to uradi, ali nije uspeo. Nadamo se da mi hoćemo”, saopštio je šef Mete Mark Zakerberg na novoj platformi Treds.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: