Podeli vest

Generalni direktor kompanije Meta Mark Zakerberg razgovarao je danas o saradnji na uređajima proširene realnosti sa rukovodiocima kompanija LG Electroniks i Samsung u okviru posete Južnoj Koreji, čime je potvrdio ambicije za širenjem Mete u oblasti veštačke inteligencije (AI).

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Tanjug/South Korean Presidential OfficeYonhap via AP

Južna Koreja je druga etapa Zakerbergovog obilaska tri azijske zemlje, s ciljem da razgovara o partnerstvu sa tehnološkim gigantima i uspostavljanju dobrih odnosa sa poslovnim i državnim liderima u regionu, preneo je AP.
On je već posetio Japan i otputovaće u Indiju kasnije ove nedelje, a danas se sastao sa generalnim direktorom kompanije LG Electroniks Vilijamom Čoom, kako bi razgovarali o poslovnim strategijama za razvoj uređaja proširene realnosti, poznatog kao XR, saopštio je LG.


Čo je izrazio “veliko interesovanje za napredne tehnologije Zakerbergove kompanije, a posebno se fokusirao na Metine velike jezičke modele i njihov potencijal za integraciju veštačke inteligencije na uređaju XR”, navodi se u saopštenju LG.
Uređaj XR obuhvata proširenu i virtuelnu realnost, kao i mešovitu stvarnost i druge srodne tehnologije, napominje AP.


Kasnije danas Zakerberg se sastao s predsednikom kompanije Samsung Electroniks, a sutra bi trebalo i da se vidi s predsednikom Južne Koreje Jun Suk Jeolom.


Tehnološki analitičar na Korejskom institutu za ekonomiju i tehnologiju Kim Jang Paeng naveo je da Meta možda želi da svoju XR tehnologiju predstavi kupcima proizvoda svetskog proizvođača potrošačke elektronike kao što je LG.


On je dodao da će Zakerberg takođe verovatno razgovarati sa Samsungom o proizvodnji Metinih ekskluzivnih čipova, kako bi umanjio zavisnost od AI čipova kompanije Nvidia, koji dominiraju na tržištu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: