Podeli vest

Uzgoj stoke na havajskom ostrvu Kauai sa luksuznom hranom: Osnivač Fejsbuka i šef Meta Mark Zakerberg zbog svoje nove poslovne ideje dobija kritike aktivista za životinje i zaštitu životne sredine.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto: Tanjug/Foto: AP Photo/Godofredo A. Vásquez

Osnivač Fejsbuka Mark Zakerberg (39) trenutno je u sranju od aktivista za životinje i zaštitu životne sredine. Amerikanac, jedan od najbogatijih ljudi na svetu, objavio je u sredu (po lokalnom vremenu) na Instagramu svoju sliku sa džinovskim biftekom na tanjiru. „Počeo sam da uzgajam stoku na ranču Ko’olau na Kauaiju, na Havajima. Moj cilj je da stvorim najkvalitetnije govedino na svetu.”

Organizacija za zaštitu životinja “Peta” odmah je u istom postu na Instagramu kritikovala, između ostalog, da ovaj projekat ubija životinje i planetu.
Zakerberg bi trebalo da se fokusira na druge stvari, poput stvaranja inovativne veganske hrane.
„Ovo štiti životinje, pomaže planeti i poboljšava zdravlje ljudi“, kaže se.

Mič Džons iz nevladine organizacije Food & Vater Vatch takođe je oštro kritikovao projekat, prema pisanju britanskog lista „Gardijan”: „Uzgoj stoke sa makadamskim orašastim plodovima i pivom je samo čudan sporedan posao za milijardera. Potrebna nam je prava poljoprivredna reforma da bismo se pozabavili nepravdom u našem sistemu ishrane i realnošću globalnog zagrevanja.

Kako se navodi u objavi, Zakerberg želi da uzgaja goveda Vagiu i Angus, koja će se hraniti orašastim plodovima sa stabala makadamije koje se uzgajaju na farmi i domaćim pivom.
„Svaka krava pojede oko 5.000 do 10.000 funti hrane godišnje, tako da je to mnogo hektara stabala makadamije“, napisao je on.

Projekat je još uvek u ranoj fazi; njegove ćerke će mu pomoći da sadi drveće makadamije i brine o raznim životinjama.
„Želimo da ceo proces bude lokalni i vertikalni“, napisao je Zakerberg, verovatno aludirajući na ono što on vidi kao održiv projekat. “Od svih mojih projekata, ovaj mi je najukusniji.” (SDA)


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: