Podeli vest

Da li želite da čujete “slanu” tajnu kada su lepota i zdravlje u pitanju? Slana voda! Pokazujemo šta može da uradi isprobana mešavina.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto:Pixabay

Kada pomislite na slanu vodu, vaš um odmah odlazi na vaš poslednji odmor na plaži iz snova .Ipak, ne dolazite u kontakt sa tim tako često. Šteta, jer i van praznika tečna mešavina je zaista dobra za zdravlje , dušu i lepotu . Pokazaćemo vam zašto  s vremena na vreme ne treba da se zanose samo ljubavnici .

Slana voda…

… balansira ravnotežu elektrolita

Popiti dva ili tri gutljaja slane vode može zvučati odvratno, ali je prilično efikasno. Ovo nam omogućava da brzo vratimo ravnotežu elektrolita u ravnotežu, posebno nakon znojenja ili gastrointestinalne infekcije. Ali zaista ne bi trebalo da pijemo više slane vode, jer to zauzvrat podstiče dehidraciju.

… ubija bakterije

Bolne, grube tačke ili gadan ukus u ustima? Da, tu pomaže i slana voda. U ovom slučaju, umesto da ga pijemo, radije ga grgljamo u unutrašnjosti usta nekoliko minuta, a zatim ga ponovo ispljunemo. Bakterije se ubijaju mešavinom natrijum -voda i svaka upala koja se već razvila leči.

… čini ga lakim kao pero

Nakon kupanja u moru obično se osećamo potpuno lagano i opušteno. Da biste se potpuno opustili kući, možete se okupati sa Epsom soli . Ovo opušta vaše mišiće, otupljuje bol kao što su upaljeni mišići i ima antiinflamatorni efekat.

… poboljšava ten

Sol u vodi ne samo da nas opušta, već nas čini i lepim. Na primer, ako uključite morsku so u svoju rutinu čišćenja, vaša koža će uskoro izgledati bez mrtvih ćelija kože, sjajna i  mekana za bebe .


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: