Podeli vest

Nastupima Queen Real Tribute, Konstrakte, Sunshine i E-Play zatvoren je 19. Beer fest

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

beer fest
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Sastav Queen Real Tribute i popularna muzičarka Ana Ðurić – Konstrakta i Zemlja gruva večeras su otvorili finalno veče 19. Beer festa u Beogradu pred nekoliko hiljada posetilaca na Glavnoj bini.

Veliki hitovi neprolazne veličine kakva je britanska grupa Queen, nastala 1970. godine, zagrmeli su Ušćem od 20 sati, sat kasnije od prvobitnog plana.

Veoma nekonvencionalna originalna umetnica Konstrakta, predstavnica Srbije na Pesmi Evroviziji 2022 u Torinu svoj prvi beogradski solo nastup je počela sa hitom “Nobl” kao deo poznatog muzičkog video projekta “Triptih” i nastavila numerom “Žvake”.

“Dobro veče, Beograde, Beer fest, za vas su tu Konstrakta i Zemlja gruva. Sad smo na domaćem terenu”, sa velikim osmehom se Konstrakta obratila desetini hiljada posetilaca i otpevala poznate pesme “Plodni dani” i “Jednom je sada” njene grupe Zemlja gruva.

Konstrakta je vešto napravila presek karijere u sat vremena mešavinom pesama matične avangardne pop grupe Zemlja Gruva (albumi – “VTF je Gruvlend” (2010), “Dino u Zemlji gruva” (2013, album obrada), “Šta Stvarno Želiš?” (2016)) i kompozicija samostalnog projekta.

Konstrakta je priznala u svom spektaklu “Nisam znala da sam ovo htela”, pružila snažnu baladu “Tuga” i duhovitu zaraznu numeru “Neam šamana” i veoma prihvaćenu kompoziciju “Mekano” iz spomenutog projekta “Triptih”.

“Lepo je biti kod kuće, i bilo nam je divno da odemo u Torino u šoping”, duhovito je primetila Konstrakta, misleći na čitavu euforiju oko Evrovizije, koja ju je neviđeno učinila najpopularnijom muzičarkom u Srbiji preko noći.

Predstavila je multimedijalni šou program na sceni sa vizuelno atraktivnim scenskim svetlosnim efektima kao da uživo snima neki novi video spot ili ceo koncert.

Tako je za sam kraj otpevala sa celim Ušćem njen apsolutno najveći hit “In Corpore Sano”.

Pevala je naravno uz ples i u duetu sa publikom i svi su uživali posebno u stihovima “Umetnica mora biti zdrava”.

Domaći bendovi “Sunshine” i “E-Play” zatvorili su 19. Beer fest na Glavnoj bini nastupima do ranih jutarnjih sati na beogradskom Ušču.

“Živelo bratstvo i jedinstvo” viknuo je frontmen rep hip hop grupe “Sunshine” Branko Bojović – Bane Sanšajn, uz puštenu muziku sa razglasa iz filmskog serijala “Superman” i veoma eksplozivno započeo koncert velikim hitom “Neću da se predam”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: