Podeli vest

Srpska stranka Zavetnici protiv odluke zvaničnog Beograda da u Generalnoj Skupštini UN podrži rezoluciju u kojoj se Ruska Federacija optužuje za agresiju.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto:Zavetnici

Srpska stranka Zavetnici najoštrije osuđuje odluku zvaničnog Beograda da u Generalnoj Skupštini UN podrži rezoluciju u kojoj se Ruska Federacija optužuje za agresiju.

U toj stranci smatraju da je tim činom vlast narušila princip vojne i političke neutralnosti i ugrozila prijateljske i viševekovne odnose sa Ruskom Federacijom.

“Prilikom glasanja srpska delegacija je imala puno pravo da ostane uzdržana, štiteći svoju poziciju i vitalne državne, ekonomske i nacionalne interese”, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, nedopustivo je da Srbija učestvuje u “političkoj hajci” na državu koja je kao stalna članica SB najsnažniji garant Rezolucije 1244 i očuvanja njenog suvereniteta na KiM.

“Ovakav potez je dokaz da je vlast podlegla pritiscima SAD i njihovih saveznika i da postoji opravdana sumnja da je naredni korak uvođenje sankcija Ruskoj Federaciji”, navodi se u saopštenju i dodaje da spoljna politika Srbije mora biti rukovođena isključivo srpskim interesima.


bilten logo