Podeli vest

Ljubav prema samima sebi utiče na mnoge segmente u životu, od toga sa kim izlazite, preko toga kako vas percipiraju na poslu, do toga koliko se dobro nosite kada deca testiraju vaše granice kod kuće. Zato je, kažu stručnjaci za magazin HelthLine, važno da se ovog proleća ponovo zaljubite u sebe.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

žena
Foto: Pixabay

Ljubav prema sebi je korisna za vaše mentalno zdravlje, tako da nema potrebe da se osećate krivim što ste odvojili malo vremena za sebe.

Planirajte da posvetite malo vremena, pažnje i naklonosti najvažnijoj osobi u vašem životu. Prepustite se ozbiljnoj brizi o sebi i upoznajte sebe još bolje. Evo devet kreativnih ideja koje je magazin HelthLine predložio, a zaista mogu biti korisne za početak

  1. Krenite na put sa saobom

Samostalno putovanje je trenutno u trendu sa dobrim razlogom. Prednosti solo putovanja su ogromne! Ne samo da možete da radite tačno ono što želite bez pregovaranja sa prijateljem za putovanje (slatka sloboda!), već možete i da krenete na putovanje sopstvenim tempom. Samostalno putovanje može biti upravo ono što vam treba da izađete izvan svoje zone udobnosti. Takođe vam daje prostor da istražite svet i sebe. Nikad ne znate šta možete otkriti. Bez obzira da li možete sami da preživite jednu noć ili tri meseca u inostranstvu, to će sigurno biti neverovatna avantura.

  1. Večera uz sveće za 1

Izvucite lepo posuđe i svoje omiljene sveće – vreme je da date sve od sebe. I to je samo za vas. Bilo da izlazite ili ostajete kod kuće, uživajte u svojoj omiljenoj hrani i uživajte u svakom zalogaju. Nema potrebe da se žuri. Sve je na vama, što znači da nema ekrana ili ometanja. Umesto toga, pokušajte da se ponovo povežete sa sobom i ostanite u trenutku.

  1. Tiho povlačenje i digitalna detoksikacija

Studije pokazuju da vas skrolovanje na Fejsbuku i Instagramu zapravo deprimira. Provodimo skoro 11 sati dnevno buljeći u ekran i to nas ne čini nimalo srećnijim.

Vreme je da se odmaknete i provedete neko vreme u stvarnom životu. Pokušajte da idete od izlaska do zalaska sunca bez gledanja u jedan ekran. Isključite telefon i stavite ga u fioku. Sakrijte daljinski. Umesto da bezumno skrolujete ili gledate tv uradite sledeće

  • čitajte knjigu
  • očistite svoj ormar
  • ležerno pijuckajte fensi kafu
  • izađite napolje
  • provedite malo vremena bez tehnologije sa prijateljima
  • Pišite dnevnik

Šta god drugo da radite ne zaboravite da ste izdvojili vreme kako biste gledali unutar sebe.

Kao i svaka druga vrsta ljubavi, ljubav prema sebi se mora negovati. Stalno brinete o drugima, tako da ne bi trebalo da se osećate krivim što s vremena na vreme odvajate vreme za sebe. Ako vas nijedna od gore navedenih ideja ne zanima, barem pokušajte da se potopite u opuštajuću kadu, odete na masažu ili na čas joge. Kupite sebi svoj omiljeni buket cveća ili desert, idite na utakmicu. Vi to zaslužujete!


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: