Podeli vest

Sindikalci su na protestu koji se održao pod parolom “opasulji se” izneli tri zahteva – bezbedno i zdravo radno mesto, kolektivne ugovore na sektorskom nivou i dostojanstvene zarade

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

protest
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Protestna šetnja od Trga Nikole Pašića koju su danas povodom međunarodnog praznik rada organizovali politička platforma “Solidarnost” i koalicija “Moramo” završena je na Slaviji gde su učesnici šetnje položili cveće na spomenik Dimitriju Tucoviću.

Sindikalci su na protestu koji se održao pod parolom “opasulji se” izneli tri zahteva – bezbedno i zdravo radno mesto, kolektivne ugovore na sektorskom nivou i dostojanstvene zarade.

Jedan od lidera koalicije “Moramo” Nebojša Zelenović , izrazio nadu da će na sledećem skupu biti više učesnika i najavio da će se kolaicija “Moramo u Skupštini zalagati za radnička prava.

“Nama je bilo važno da istaknemo da se držimo zajedno i da jedna nova politička grupacija u srži svog delovanja ima zaštitu radnika i njihovim prava, istovremeno stvarajući klimu da se do tih prava dođe”, rekao je Zelenović.

On je ocenio da se poslednjih godina ljudi pitaju da li uopšte treba da učestvuju na prvomajskim okupljanjima, jer sindikati i radnici pokazuju da im nije stalo i rekao kako će koalicija “Moramo” nastojatoi da se to promeni.

Kandidat za predsednika na proteklim izborima Biljana Stojković član Skupštine slobodne Srbije izjavile je da je cilj “Moramo” dostojanstven život radnika i plata dovolja za život.

“Živimo u zemlji gde je ideja ekonosmskog razvoj jeftina radna snaga. Tu strada samo radnik, a profit se gomila u nečijim džepovima”, izjavila je ona.

Poručila je da bez ujedinjavanja i sindikalnog organizovanja problemi radnika neće moći da se reše.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: