Podeli vest

Ovom odlukom usvojena je žalba Višeg javnog tužioca u Beogradu i preinačena je prvostepena presuda Zdravkoviću, koji je prethodno bio osuđen na devet godina zatvora

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

sud
Foto: Pixabay

Apelacioni sud u Beogradu povećao je za četiri godine kaznu Aleksandru Zdravkoviću i pravosnažno ga osudio na 13 godina zatvora zbog pokušaja ubistva biznismena Milana Beka, 14. novembra 2014.

Ovom odlukom usvojena je žalba Višeg javnog tužioca u Beogradu i preinačena je prvostepena presuda Zdravkoviću, koji je prethodno bio osuđen na devet godina zatvora.

Zdravković je osuđen za krivično delo teško ubistvo u pokušaju, jer se prema obrazloženju apelacije osnovano žalbom Višeg javnog tužioca u Beogradu pobija prvostepena presuda u pogledu odluke o kazni.

Naime, prema Zakonu koji je važio u vreme izvršenja ovog krivičnog dela propisano je da se izuzetno ne može ublažiti kazna učiniocu krivičnog dela koji je ranije osuđivan za istovrsno krivično delo, a što je u konkretnom slučaju u odnosu na Zdravkovića utvrđeno.

Pre desetak dana Beko je na pretresu pred Apelacionim sudom rekao za Zdravkovića da je on osoba koja je pucala i pokušala da mu oduzme život.

Pridružio se krivičnom gonjenju Zdravkovića i istakao imonskopravni zahtev za odštetu.

Beko je za ostvarivanje svog imovinsko-pravnog zahteva upućen na parnični postupak.

Zdravković od početka negirao da je on osoba koja je pucala na Beka.

Ovaj događaj odigrao se u novembru 2014. godine ispred Bekove kuće na Senjaku, kojom prilikom je Beko teško ranjen.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: