Podeli vest

Svetski dan slobode medija obeležava se danas, a u redovnom godišnjem Indeksu slobode medija u svetu, koji su objavili Reporteri bez granica, Srbija se našla na 79. mestu

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

mediji
Foto: Shutterstock

Predsednica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije Olivera Zekić smatra da je medijska scena u Srbiji baš onakva kakvu mediji žele i ocenjuje da neki od njih iskreno žele da bude najgora ne u regionu, nego na svetu.

Odgovarajući na pitanje kako komentariše redovni godišnji Indeks slobode medija u svetu, koji su objavili Reporteri bez granica, Zekić je za list Danas ocenila da problem sa medijima polako postaje problem interpretacije.

“Tako su danas neki mediji javili da smo se, u odnosu na prošlu godinu, pomerili za 14 mesta unapred, a drugi, da smo najgori u regionu. Plašim se da imamo medijsku scenu baš onakvu kakvu mediji žele. I da neki od njih iskreno žele da bude najgora, ne u regionu, nego na svetu”, rekla je Zekić.

Ipak, smatra da je dobro to što im, kako kaže, niko ne brani da tu svoju tezu i dokazuju.

“Lično, ja bih više volela da se malo više bave samom profesijom, zanatom, sobom, ali ako im je i ovako dobro, ja sam zadovoljna. I čestitam im, napredak na listi”, poručuje Zekić.

Svetski dan slobode medija obeležava se danas, a u redovnom godišnjem Indeksu slobode medija u svetu, koji su objavili Reporteri bez granica, Srbija se našla na 79. mestu i zauzela za 14 mesta bolju poziciju od prošlogodišnje, među 180 zemalja koje se nalaze na listi, ali je označena kao “problematična”.


bilten logo
RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: