Podeli vest

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da namera bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa da prekine rat u Ukrajini pomoću ustupaka može biti opasna

Autor : Bilten.rs , Izvor :

Tanjug/AP Photo/Petr David Josek/File

Kako je naveo to kože biti opasno ne samo za Ukrajinu, već i za poziciju SAD u svetu, jer, kako je Zelenski naveo, ruski predsednik Vladimir Putin nema nameru da se zaustavi ako pobedi u ratu.

Zelenski je rekao u intervjuu za Gardijan da je uveren da se Putin neće zaustaviti u Ukrajini i da će ići dalje ako dobije rat. Zelenski je ocenio da mogući dogovor Trampa sa Putinom o prekidu rata u Ukrajini neće zaustaviti ruskog predsednika u osvajanju i da bi to značilo da je Tramp gubitnik, prenela ja agencija RBC Ukrajina.

“I tada će Putin krenuti dalje, shvatajući da SAD više nisu tako veliki igrači, a onda će drugi autoritarni lideri drugih zemalja ući u arenu. Ovo je treći svetski rat”, naveo je Zelenski.

Tramp je više puta izjavljivao da će navodno moći da prekine rat u Ukrajini za nekoliko dana direktnim kontaktom sa Putinom. Tramp je nedavno dao iznenađujuću najavu tokom jednog od svojih sastanaka sa potencijalnim donatorima kampanje, rekavši da bi navodno “bombardovao Moskvu i Peking, ako Rusija napadne Ukrajinu ili Kina izvrši invaziju na Tajvan”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: