Podeli vest

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelensk izjavio je da neće tolerisati korupciju ili izdaju u državnim poslovima dok se Ukrajina bori da pronađe sredstva da se odbrani od, kako je naveo, ruskih osvajača.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

zelenski
Foto: Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky

Zelenski je apele protiv korupcije u svom noćnom video obraćanju u vreme kada su na videlo izašla dva značajna slučaja – hapšenje službenika za regrutaciju u vojsci optuženog za masovne pronevere i poslanika optuženog za saradnju sa Rusijom.

On je, obraćajući se poslanicima, rekao da više neće tolerisati one koji “zbog neke lične koristi” odbijaju da podrže zakone potrebne Ukrajini da započne svoju dugu kampanju za obezbeđivanje članstva u EU, prenosi Rojters.

“Dozvolite mi da upozorim sve članove parlamenta, zvaničnike i sve koji rade kao državni službenici. Kada provodite dane u potrazi za oružjem za zemlju, kada je pažnja svih usmerena na to da li ima artiljerije, projektila i dronova, osećate moralnu snagu koju su naši vojnici dali Ukrajini. Niko neće oprostiti članovima parlamenta, sudijama, vojnim zvaničnicima ili bilo kojim drugim zvaničnicima zbog toga što su se stavili u opoziciju prema državi”, rekao je Zelenski.

Zelenski je prošlog meseca najavio planove za reviziju vojnih kancelarija za regrutovanje kako bi pokušao da eliminiše korupciju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: