Podeli vest

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da je ukrajinska obeveštajna služba sprečila najmanje pet ili šest pokušaja atentata na njega, koje je uporedio sa pandemijom kovida, prenosi britanski San.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

putin zelenski
Foto: Shutterstock

“Kao prvo, ljudi ne znaju šta bi s tim i izgleda jako zastrašujuće. I onda nakon toga, to su samo obaveštajni podaci u kojima vam podele detalje da je još jedna grupa došla u Ukrajinu da pokuša isto”, dodao je Zelenski.

Prvog dana ruske invazije, ruske specijalne snage su se padobranom spustile u Kijev, navodno s namerom da ubiju ukrajinskog predsednika. Zapadne vlasti su se tada ponudile da Zelenskog izvedu iz prestonice, što je on odbio, rekavši da mu je potrebna municija, ne prevoz.

Zelenski je dodao da Rusija ima novi plan da ga svrgne s vlasti i da Moskva očekuje da bude realizovan do kraja godine. Predsednik Ukrajine rekao je da mu je poznato navodno ime operacije- Maidan 3, i da je moguće da Moskva ovaj put ne planira atentat, već će potencijalno koristiti druge metode.

“Ne mogu s vama razgovarati o specijalnim operacijama ukrajinske obavještajne službe ili tajne službe ili nekih specijalnih snaga. Postoje neki momenti o kojima ne raspravljamo. Ne samo unutar Rusije, postoje stvari o kojima ne razgovaramo vezano uz naše privremeno okupirane teritorije”, izjavio je Zelenski na pitanje da li je i kako Kijev odgovorio na pokušaje atentata.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: