Podeli vest

Nastavljaju se štrajkovi upozorenja zemaljskog osoblja Lufthanze. Nakon što su teret i tehnologija nedavno bili mete štrajka, putnici su sada ponovo pogođeni.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

LUFTHANSA
Foto: Pixabay

Sledeći Verdijev štrajk upozorenja u Lufthanzi ponovo će pogoditi putnike. Sindikat je u ponedeljak pozvao svo zemaljsko osoblje da stupi u štrajk u četvrtak i petak ove nedelje. Planirano je da počne u putničkim zonama u četvrtak u 4 sata ujutro, a završi se u subotu u 7.10 sati. U tekućem kolektivnom pregovaračkom sporu za oko 25.000 zemaljskih radnika, već su bila dva talasa štrajkova upozorenja, od kojih je svaki putnički saobraćaj bio zaustavljen na oko jedan dan, prenosu 20minuten.

Verdi je prošle nedelje stupio u štrajk u Lufthanzinim delovima tehnologije i odeljenja za rukovanje teretom kako bi iznudio bolju ponudu kompanije. Za sada, sledeće kolo je zakazano za 13. i 14. mart. Verdi je voljan da održi ranije razgovore samo ako se ponuda poveća.

Lufthanza reaguje ogorčeno

Prema Verdiju, zaposleni koji kontrolišu utovar mašina u Lufthanza kargo ili su odgovorni za rukovanje teretom stupili su u štrajk u subotu. Prema rečima portparolke Lufthanze, bilo je, na primer, zaustavljanja prijema specijalnih tereta zbog štrajka upozorenja. Sada pokušavamo da otklonimo zaostale što je pre moguće.

Lufthanza je izrazila ogorčenje zbog nastavka štrajkova upozorenja i posebno kritikovala Verdijeve preduslove za povratak za pregovarački sto. Grupa je stoga dovela u pitanje kolektivno pregovaranje u celini.

Spor oko plate

Verdijev pregovarač Marvin Rešinski žalio je zbog uticaja na putnike u izjavi: „U proteklih nekoliko dana namerno smo preskočili putnički saobraćaj našim štrajkovima. Međutim, ignorišući naš zahtev da pregovaramo, Lufthanza nam poručuje da će se pomeriti samo ako pritisak nastavi da raste. Putnicima su hitno potrebna rešenja i pouzdanost. Zaposleni i mi spremni smo da ovo ostvarimo ozbiljnom ponudom.”

Verdi je tražio 12,5 odsto više novca i bonus za inflaciju na rok od godinu dana. Lufthanza je do sada nudila deset odsto veće plate za ugovor na 28 meseci.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: