Podeli vest

Dženi Sindž, udovica iz Australije, od početka ove godine neprestano dobija poruke sa Facebook naloga svog pokojnog supruga koji je preminuo pre dve godine.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Facebook meta

Sindž je medijima u australiji rekla da je nalg njenog muža postao aktivan ranije ove godine, kada su hakeri počeli da šalju poruke ne samo njoj, već i njenim prijateljima i porodici, ali i da objavljuju postove na vremenskoj liniji njenog pokojnog muža.

„Zaista je uznemirujuće“, rekla je Sindž za 9nevs.com.au.

Ona je rekla da je bila potpuno slomljena prvi put kada je sa naloga pokojnog supruga dobila poruku. Zatim se obratila Facebooku koji je tražio da dostavi smrtovnicu svog muža.

„Teško sam prošla kroz gubitak muža i sada su tražili od mene da dokažem da je mrtav“, rekla je ona.

„Facebook je želeo da im pružim sve ove detalje, uključujući njegovu smrtovnicu i sve ove druge dodatne stvari, a pored svega toga ipak, hakeri mogu da nastave svojim putemi da i dalje pišu”, rekla je Sindž.

Iz Facebook-a su poručili da “rade na slučaju”, a u pravilniku piše da ovaj proces može trajati i do 90 dana.

Situacija u kojoj se našla Sidž zapravo je signal da Facebook nalozi jesu naša privatna svojina i da opcija ostavljanja Facebook naloga nakon smrti, koju je kompanija Meta pre nekoliko godina uvela, zapravo i nije tako bizarna.

Jeste li vi odredili osobu kojoj svoj nalog ostavljate nakon smrti? Ukoliko niste , a želite ovaj video vam može pomoći.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: