Vlada Srbije usvojila je danas rešenja o dodeli novčanih nagrada za rezultate i osvojene zlatne, srebrne i bronzane medelje.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/AP Photo//Michel Euler, File

U olimpijskim sportskim disciplinama u paraatletici, atletici, džudou i parastreljaštvu sportisti će dobiti nagrade u iznosu od po 20.000 evra za zlatnu medalju, po 15.000 za srebrnu i po 10.000 evra za bronzanu medalju, u dinarskoj protivvrednosti.

Paraatletičari selekcije Srbije osvojili su jednu zlatnu i dve srebrne medalje na Svetskom prvenstvu u paraolimpijskoj sportskoj disciplini – atletika, koje je održano u Kobeu, u Japanu, u maju 2024. godine, članovi atletske reprezentacije Srbije osvojili su dve srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u atletici održanom Rimu, Italija, u junu 2024. godine, dok je na Svetskom prvenstvu u džudou u Abu Dabiju, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, u maju 2024. godine osvojena jedna srebrna medalja.

Na Evropskom prvenstvu u paraolimpijskoj sportskoj disciplini – streljaštvo, koje je odražano u Granadi, Kraljevina Španija, u junu 2024. godine, naši sportisti osvojili su dve zlatne i jednu srebrnu medalju, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Isti iznos novčane nagrade dobili su i treneri sportista koji su osvojili medalje.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

No post found!