Podeli vest

Fudbalski klub Crvena zvezda “sklapa kockice” i formira tim koji će na jesen izaći na megdan najkvalitetnijim ekipama na Starom kontinentu u Ligi šampiona, a na osnovu specijalizovanog sajta “Transfermarkt”, aktuelni šampion Srbije, trenutno ima sastav vredan 70 miliona evra.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

zvezda
FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Vrednost Zvezdinog tima, u odnosu na prethodni veliki presek koji je “Transfermarkt” uradio krajem 2022. godine, pred početak zimskog prelaznog roka, porasla je za 11 miliona. Najvredniji u redovima srpskog šampiona su Strahinja Eraković i Mirko Ivanić čija je cena porasla, te se sada njihova tržišna vrednost procenjuje na devet miliona evra Prate ih Osman Bukari (6,5 miliona evra), a zatim i pojačanja – Žan Filip Kraso (šest miliona evra), Piter Olanjinka (pet miliona evra). Kraso i Olanjinka su u redove srpskog šampiona došli potpuno besplatno, što dovoljno govori o tome kakav je posao Crvena zvezda napravila.

Podaci su aktuelni, s obzirom da su ljudi zaduženi za “Transfermarkt”, osvežili cene fudbalera iz Superlige Srbije u prethodnih sedam dana, a vrednost je porasla za čak 13 fudbalera Crvene zvezde. Eraković i Kraso su doživeli skok za dva miliona evra, u slučaju Bukarija to ne 1,5 milion evra, dok je kod Ivanića milion.

Veću tržišnu vrednost imaju još Stefan Mitrović (3,5 miliona evra), Stefan Leković (milion evra), Irakli Azarov (1,2 miliona evra), Srđan Mijailović (dva miliona), Kings Kangva (dva miliona), Jovan Mijatović (1,8 miliona), Nikola Mituljikić (500.000), Jovan Šljivić (300.000), kao i Marko Stamenić (500.000), kome su dolazak u tabor srpskog šampiona, ali i sjajne partije u reprezentaciji Novog Zelanda, tokom poslednjeg ciklusa, povećali vrednost.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: