Podeli vest

Priznati i kontroverzni režiser Roman Polanski ponovo se suočava sa optužbama za silovanje maloletnika. U Kaliforniji je neimenovana žena podnela građansku tužbu protiv svetske zvezde.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto: Tanjug

Polanski je drogirao i silovao tadašnju maloletnicu u svom domu u Los Anđelesu 1973. godine, rekla je advokat tužioca Glorija Olred na konferenciji za novinare u utorak (po lokalnom vremenu). Sudija je zakazao avgust 2025. godine kao datum suđenja, rekao je advokat.

Polanski (90) je od advokata odbacio optužbe. “Gospodin. Polanski odlučno odbacuje navode iz tužbe i smatra da je sud pravo mesto za saslušanje ovog slučaja“, navodi se u saopštenju njegovog advokata Aleksandra Rufus-Ajzaksa, koje je dostupno Nemačkoj novinskoj agenciji.

Tužilja tvrdi da je Polanskog upoznala na jednoj zabavi 1973. godine i da je nekoliko meseci kasnije prihvatila poziv na večeru. Direktor je stoga znao da je maloletna. Dao joj je tekilu da pije u svojoj kući i u restoranu. Pozlilo joj je. Seća se kako se probudila u njegovom krevetu i branila se od njegovih seksualnih napada. Ona je jasno rekla ne, ali Polanski je ovo ignorisao. U tužbi se navodi silovanje, seksualni napad i nanošenje emocionalnog stresa.

U građanskom predmetu, optuženi ne mora da se pojavi na sudu, rekao je Allred. U ovakvim parnicama sa zahtevima za naknadu štete često se umesto suđenja postiže vansudsko poravnanje.

Francusko-poljski reditelj je u bekstvu od američkih vlasti od 1978. godine nakon što je optužen za seks sa maloletnikom. U to vreme, Polanski je priznao da je imao nedozvoljeni seks sa 13-godišnjakom, ali je negirao silovanje. Pobegao je iz SAD kada su postale očigledne osuđujuća presuda i zatvorska kazna. Od tada živi uglavnom u Francuskoj i izbegava da posećuje zemlje koje imaju sporazum o ekstradiciji sa Sjedinjenim Državama.

Naročito od pojave pokreta #MeToo 2017. godine, nekoliko žena je optužilo Polanski za seksualno zlostavljanje, posebno 1970-ih. Navodi koje on negira. Nakon #MeToo, Polanski je takođe izbačen sa Akademije za Oskara 2018. Za mnoge je sada postao nepoželjna osoba.

Trenutno se u Parizu suočava sa optužbama za klevetu. Britanska glumica Šarlot Luis optužila je Polanskog da ju je seksualno zlostavljao 1980-ih. Ona je tada imala 16 godina. Polanski je odbacio optužbe kao laži.

U intervjuu časopisu Paris Match krajem 2019. godine, osvrnuo se i na izjave glumice koje su, prema njegovom mišljenju, dovele u pitanje navode: „Osnovni kvalitet dobrog lažova je odlično pamćenje“, rekao je Polanski. . „Šarlot Luis je uvek uključena na listu mojih tužitelja, a da nikada nije istakla ove kontradikcije. Ove izjave su sada pred sudom.

On se prošle nedelje nije pojavio u sudnici na početku suđenja. Presuda je zakazana za 14. maj. Pored filmadžije, mora da odgovara i urednik „Pariz meča”.bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ