Podeli vest

Povodom podela u Vladi Crne Gore nakon što je za v.d. direktora, na predlog premijera Milojka Spajića izabran Aleksandar Radović, predsednik Skupštine Andrija Mandić je poručio da to ne bi trebalo da uruši parlamentarnu većinu i Vladu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/Mediabiro (HO)

Mandić na konferenciji za medije nakon što je prekinuta sednica Skupštine poručio da je spreman da inicira sastanak na kojem bi se prevazišao ovaj nesporam.

“Moja namera je da iz nesporazuma izađemo sa sporazumom koji će nas učiniti jačim. Siguran sam da ćemo u razgovoru doći do rešenja koje će naš rad učiniti funkcionalnijim”, rekao je Mandić.

Istakao je da građani Crne Gore prvi put žive slobodan život od 30. avgusta 2020. godine kada je sa vlasti otišla DPS tada predvođena Milom Đukanovićem.

.”Naše namere da preporodimo društvo mnogo su veće i važnije. U ime NSD i koalicije ZBCG želim da obavestim javnost da nesporazume treba da rešavamo sporazumom i dogovorom”, rekao je Mandić.

Činjenica je, poručio je da su se stranke na vlasti okupile oko istog cilja i da dužnost v.d. direktora Uprave policije ne treba da uruši većinu.

“Vlada može da donosi odluku. Donela je u skladu sa Ustavom jer je postojala većina ministara. To da li je u skladu sa Zakonom baviće se nadležni”, kazao je Mandić.

Poručio je da bi dobro bilo da što pre razgovaraju.

Podsetio je da je vlada juče i noćas zasedala duže od 10 sati.

“Čekam da svi budu spremni za korektan razgovor. Trudiću se da dođem do rešenja kao predsednik parlamenta. Treba nam sloga u parlamentarnoj većini, zajednički rad”, naveo je Mandić, preneo je portal RTCG.

Demokrate Crne Gore protive se izboru Aleksandra Radovića za v.d. direktora Uprave policije i tvrde da je on kadar nekadšnjeg direktora Uprave Veselina Veljovića, koji je bio i savetnik za bezbednost bivšeg predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, a sada je u pritvoru jer se sumnjiči za krijumčarenje cigareta.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: