Podeli vest

Premijer Crne Gore Dritan Abazović tražio je da se proveri da li su ga agenti tajne službe prisluškivali u julu, uoči potpisivanja Temeljnog ugovora

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

ABAZOVIĆ
FOTO TANJUG/RADE PRELIC/

Premijer Crne Gore Dritan Abazović tražio je od novog menadžmenta Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) da provere da li su ga agenti tajne službe prisluškivali u julu, uoči potpisivanja Temeljnog ugovora (TU) sa Srpskom pravoslavnom crkvom, prenose danas “Vijesti”.

Podgorički list iz izvora bliskih sektoru bezbednosti saznaje da Abazović sumnja da su ga pojedinci unutar ANB nezakonito prisluškivali u julu, u periodu kada je trebalo da bude potpisan Temeljni ugovor.

Prema tim informacijama, Abazović je tražio od novog menadžmenta ANB da provere istinitost tih infomacija i sada se radi na tome.

Abazović je za “Vijesti” potvrdio da je tražio proveru, ali je istakao da neće ništa komentarisati dok od Agencije ne dobije precizan odgovor.

Abazović i patrijarh Porfirije potpisali su Temeljni ugovor 3. avgusta u Vili Gorica, bez prethodne najave.

Nakon potpisivanja Temeljnog ugovora, DPS, SDP, Socijaldemokrate, Liberalna partija i Demokratska unija Albanaca podneli su parlamentu inicijativu za izglasavanje nepoverenja Vladi, što je i urađeno 15 dana kasnije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: